שלום רב, אודה לקבלת סיוע בנושא,
לאחרונה נאלצתי להוציא את ביתי מהתינוקיה בה הייתה.
ביתי בת ה-11 חוד' אלרגית לאלוורה המצוייה במגבונים. הנושא הועבר לידיעת המטפלות אך אלו מסיבה כלשהי לא ניקו אותה במגבונים שסיפקתי עבורה אלא הרבו להשתמש במגבונים של ילדים אחרים שגרמו לה לפריחות וגירודים קשים.
הערתי למטפלות מספר רב של פעמים ובכל פעם הבטיחו מחדש שהנושא יטופל.
בפעם האחרונה שקרה הדבר וראיתי כי ישבנה של ביתי מכוסה בפצעים הנראים כמו כוויות התקשרתי בערב לגננת האם (אמה של המטפלת האחראית בתנוקיה) וציינתי גם בפניה שאני דורשת שיעשה שינוי. זו הציעה פיתרון שהיה מקובל עלי.
עם זאת בהגיעי ביום המחרת לתינוקיה ביחד עם ביתי, המטפלת תקפה אותי וטענה שאינה יכולה לעשות דבר מעבר לדברים שעשתה עד כה ושמבחינתה המטפלות שלה אינן טועות ועושות את המוטל עליהן. חשתי בעויינות מצדה והתפרץ ויכוח קולני שבסופו החלטתי להוציא את ילדתי מהתינוקייה באופן מיידי ולחפש עבורה מקום אחר.
מאחר והתשלום ניתן מראש באמצעות המחאות, פניתי לגננת האם ולבעלה בדרישה לקבל את כספי בחזרה- אולם נעניתי בשלילה. לטענתם, על פי החוזה ומאחר שלא הודעתי על העזיבה חודש מראש, עליי לשלם עבור 3 חודשים. על כן ניגשתי לבנק ובטלתי את התשלום. (על פי החוזה מולם יש לשלם חודש מלא של אוגוסט לאחר הודעה מראש של 30 יום).
מבקשת להבהיר כי עזיבת הגן לא נעשתה באופן מתוכנן מראש אלא באופן מאולץ מאחר והמטפלת לא הותירה לי כל ברירה. לו בריאותה של ביתי לא הייתה עומדת על הפרק- היא הייתה נשארת בתינוקייה.
מעבר לכך, נגרם לי נזק באופן אישי על כך שבאמצע שנה נאלצתי לחפש גן אחר, לקחת ימי חופש מהעבודה עבור חיפוש הגן וזמן התאקלמות. נאלצתי להתפשר על גן שאינו מתאים לי מבחינת הגילאים והשעות אולם בשלב זה של השנה לא הייתה בידי אפשרות אחרת.
אודה על קבלת המלצות לגבי המשך פעילות מול הגן מאחר ואיני מעוניינת להגיע עימם לעימות משפטי (אלא אם כן לא תהיה ברירה)
המון תודות.
אודליה שלום,
תחילה אדגיש כי אין באפשרותי לבחון את המקרה לגופו מבלי לבחון את החוזה שחתמת עם הגן.
באשר לשאלותייך:
באופן עקרוני חל איסור לבטל שיקים.
במצבים מסויימים כאשר הצד השני הפר את החוזה או כאשר לא מושך השיק לא קיבל את התמורה עבורה משך את השיק קמה לו עילה לביטול השיק. ואולם גם אז יש לבחון אם אותו שיק ניתן ל"מוטב בלבד" שאז ניתן כאמור לבטלו, או שמדובר בשיק סחיר שאז לכאורה קיים חשש שהשיק כבר הועבר לצד שלישי תם לב ולכן חל איסור לבטלו.
במידה שמבטלים שיק רשאי המחזיק בו לפנות להוצאה לפועל ולדרוש את ביצועו (אז יתווספו לסכום החוב גם הוצאות הגבייה של הזוכה).
במצב הדברים בו הינך נמצאת, ושוב אדגיש שהכל כפוף לתנאי החוזה עליו חתמת. יש לך האפשרות לבטל את השיק במידה שרשמת עליו "למוטב בלבד", אז במידה שהשיק יוגש לביצוע בהוצאה לפועל תוכלי להגיש התנגדות לביצוע והעניין יועבר להתדיינות משפטית מול הצד השני.
אפשרות אחרת הינה לכבד את השיקים ובמקביל להגיש תביעה כנגד גן הילדים, כך תמנעי מהסיכון שבטעות תבטלי שיק אותו אסור לבטל (באפשרותך להגיש את התביעה בבית המשפט לתביעות קטנות), בתביעה תוכלי לכלול מלבד סכום השיקים גם פיצויים בגין אבדן ימי העבודה ובגין עגמת הנפש שנגרמה לך מהעניין.
בכל אופן אני ממליץ לך לגשת עם החוזה לעו"ד ולקבל ייעוץ משפטי פרטני בעניינך בטרם תחליטי לנקוט בצעד כזה או אחר.
בברכה
עו"ד אבירם גולדשטיין.
• אין בתוכן האמור משום המלצה, חוות דעת משפטית, ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי; ואין להסתמך על האמור.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ורו"ח גלעד פינקלשטיין 053-6247704
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר