בשנת 2009 פתחתי עסק בתחום הפרקט ושימשתי כקבלן במקום שעבדתי כשכיר , חברי לעבודה שהיה כבר עצמאי באותה תקופה הציע לי לעבוד איתו כשותף בעבודות שלנו מול החברה ובכלל , זאת אומרת כל אחד יש לו את העוסק שלו אך את העבודות לוקחים עושים ביחד , כל אחד מאיתנו בעל התמחות שונה , הוא מתמחה בתחום ההתקנות ואני התמחתי בתחום הצביעה ,בסוף כל חודש היינו מוצאים חשבוניות אחד לשני וכך זה נמשך 3 חודשים , בחודש הרביעי בסוף החודש לאחר שביצענו מספר עבודות שהוא קיבל מהחברה לא סגרנו חשבונית , הוא טען שמעכבים לו את הכסף ! עברו כבר כ 3 שנים מאז , מה באפשרותי לעשות על מנת לקבל את המגיע לי ??
* אין לי שום מסמך שמעיד שהוא חייב לי כסף מכיוון שהעבודות מול החברה רשומות על שמו ?
האם אוכל לתבוע אותו בבית משפט לתביעות קטנות ועל סמך אילו הוכחות ?
האם עדות שלי ושל מישהו נוסף על כך שידוע לו שהיינו שותפים לעבודות מספיקה ?
יש לי את ההעתק של החשבוניות שהוא הוציא בזמן שעבדנו ביחד
תודה מראש
תודה מראש
שלום יבגני,
אתה יכול לתבוע בתביעות קטנות עד כ- 30,000 ש"ח (יש לתביעות קטנות גובה מקבימלי לתביעה), אבל הכל תלוי בהוכחות. המילה שלך היא הוכחה אבל לא חזקה כמו מסמך... אם יש את המילה שלך מול המילה שלו זה הכל עניין של אמינות. החשבוניות הקודמות יכולות לעזור, גם המידע שתמסור על הפרוייקט האחרון. הכל עניין של זמן וטרחה מול הסיכוי להוכיח שהיתה לכם בכלל הסכמה.
תראה אולי יש הודעות טלפוניות או צדדים שלישיים שיכולים להעיד.
בהצלחה,
קרן
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ורו"ח גלעד פינקלשטיין 053-6247704
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר