שלום רב, הגשתי תביעה דרך עו"ד פרטי שאמר לי שיש לשלם 400 ש"ח אגרת בית משפט, ואף ביקש שאת אגרת בית המשפט אשלם דרך העברה בנקאית לחשבונו והוא יטפל בהכל. נקבע תאריך לדיון עם הנתבעים בבית המשפט בשוקן 25 בת"א, 3 שבועות לפני הדיון התקבלה לי שיחת טלפון מהעו"ד כי הנתבעים החליטו לשלם לי חצי מהפיצויים שדרשתי ולכן לא צריך להגיע לבית משפט. כששאלתי על האגרה ששילמתי נעניתי שיגיש בקשה להחזר. היום קיבלתי שיחה כי הצ'קים מהנתבעים הגיעו ואני יכולה לבוא לקחתם. אך את האגרת בית משפט אקבל חלקית רק בעוד מס' חודשיים... ברצוני לדעת, האם זה ייתכן כי שילמתי 400 ש"ח אגרת בית משפט ובסוף כשלא הגעתי לשם, בכל זאת חצי מהכסף הולך ל"אנשהו" כי "זה החוק"???
הילה שלום,
התשובה היא כן. אמנם לפני שמתחיל הדיון הממשי בתיק, זכאי התובע להחזר האגרה, וזאת נקבע בחוק על מנת לעודד צדדים לסיים תיקים כבר בהתחלה בפשרה, עם זאת, על מנת למנוע מהציבור להגיש תביעות כאמצעי לחץ, תוקנו התקנות באופן בו חלק מן האגרה בכל זאת מנוכה על ידי בית המשפט בגין פתיחת התיק עצמו. את רשאית לבקש מעורך הדין שלך לראות את התקנה שקובעת כמה, או לבקש לראות את העתק השיק שישלח מבית המשפט, כדי לראות כמה כסף הוחזר.
בברכה,
קרן בק פוגל, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ורו"ח גלעד פינקלשטיין 053-6247704
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר