שלום, אני צריך את עזרתכם לאחר סירוב להלוואה ריאלית מצד בנק X ויחסי אנוש מתחת לכל ביקורת קיבלתי החלטה לעבור בנק, חשוב לציין כי יש בבעלותי עסק קטן ולכן העברת חשבון מבנק לבנק כרוכה בבירוקרטיה שנפרסת כבר על פני חודש ימים לפני מספר ימים פנו אלי מבנק X דרך הטלפון והציעו לי הלוואה של עד פי 3 ממה שרציתי בתנאים טובים יחסית שאלתי שוב ושוב את הבנקאי בקו כי ככל הנראה אני עובר בנק ואם יש סיכוי שזה "יסנדל" אותי הוא כמובן ענה בשלילה ואמר שאין בעיה במקרה שעברתי בנק עושים הוראת קבע. לאחר ששקלתי בכובד ראש בסוף לקחתי את הסכום שביקשתי בהתחלה והוזרם הכסף לחשבון טוב לי ... יום למחרת מטלפנת אלי מנהלת הבנק וצועקת למה לקחתה את ההלוואה עשית מעשה שלא בתום לב .. אני כמובן לא ידעתי שהחברה בבנק כל כך לא מסודרים ושלא עידכנו את הבנק עצמו המנהלת אמרה שהיא פודה את ההלוואה ואני כמובן סירבתי !!!והיא על דעת עצמה סגרה את ההלוואה.
מיותר לציין כי לא סתם לקחתי הלוואה זאת והנזק שנגרם לי גדול.
האם מותר למנהלת הבנק לפדות הלוואה ללא אישורי?.
האם כדאי לתבוע את הבנק ?
אודה לתשובתכם
לי שלום,
מהכרותי את המערכת הבנקאית, הבנק בד"כ שומר לעצמו את הזכות לפרוע את ההלוואה בהתאם לשיקול דעתו או בהתקיימם של נסיבות מסויימות. בד"כ הנך נדרש לחתום על הסכמה לכך במסמכי ההלוואה ו/או במסמכי פתיחת החשבון.
הדבר תלוי בבנק הספציפי ו/או במסמכים הספציפיים עליהם חתמת, בכל בנק בהתאם לנהלים שלו.
בהתאם לנזק שנגרם לך מחוסר הסדר והארגון בבנק דע כי תמיד ניתן לתבוע וכמעט על כל דבר. ואולם בטרם אצה לך הדרך לבית המשפט עליך להבין שכל טענה מטענותך יהיה עליך להוכיח בבית המשפט, ומעבר להשתלשלות העובדתית הרי שתדרש להוכיח כל נזק שהנך טוען שנגרם לך.
לאור כל האמור לעיל, רצוי שתפנה לעו"ד הבקיא בתחום הבנקאות לצורך קבלת ייעוץ מקיף ופרטני בעניינך.
• אין בתוכן האמור משום המלצה, חוות דעת משפטית, ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי; ואין להסתמך על האמור.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ורו"ח גלעד פינקלשטיין 053-6247704
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר