לפני מספר שנים ביטחתי עצמי בביטוח חיים - כדי שאוכל לנסח שאלתי בצורה מובנת אשאל בדרך של דוגמא = ביטחתי את עצמי לדוגמא בביטוח חיים בחברת מגדל הסכום החודשי ששילמתי הייתה באמצ הוראת קבע . רצה הגורל ולאחרונה חזרה הוראת הקבע .
כשעיינתי בדף חשבון הבנק לא מצאתי את שם חברת הביטוח כשמה כפי שהיא מפורסמת אלא בשם אחר לדוגמא הופיע שם "יונתן " הסכום ששולם בהוראת הקבע ומעולם לא שמתי לב לשם יונתן והוא נבלע עם שאר הוראות הקבע שבחשבון הבנק שלי .
שאלתי היא מאחר ולא נרשם לדוגמא "ביטוח חיים" או "מגדל" השם הנכון או שם שיורש במקרה מוות יוכל לזהות במה מדובר ויתבע את החברה המבטחת .
אני רואה בזה ניסיון הטעייה מצד חב' הביטוח שצופה את העתיד .
אגב גם מנהל הבנק לא ידע לומר לי לכתחילה מי "יונתן " כאמור והיה צריך לנבור במחשב הבנק כדי לצוד את את שמה הנכון של החברה המבטחת .
כששאלתי אותו למה השם הוא כפי שזה מופיע בדף החשבבון ולא בשם המלא של החברה המבטח טען כי זו הוראה - כנראה של החברה המבטחת .
האם יש לי קייס לתבוע את חב' הביטוח מכוח חוק או תקנה כלשהי מאחר ואני מאמין כי החב' הנ"ל עושה זאת לכל המבוטחים .
אגב טענתי זאת למנהל הבנק וזה ענה לי כי היורשים היו מוצאים את הפוליסה אני טענתי אם הפוליסה אבדה שהרי הפוליסה לא נשלחת מידי שנה ועוד אציין כי דוחות חודשיים ואו שנתיים מעולם הגיעו אלי מהחב המבטחת
אשמח לדעת מהי דעתכם
תודה מראש .
דוד אברהם שלום,
אינני בקיא בתחום, ואולם ככל הידוע לי הסיטואציה אותה הנך מתאר אינה דבר חדש.
חברות רבות (ולא דווקא חברות ביטוח) משתמשות בשם נוסף מלבד שם החברה לצורכי פרסום וכיו"צ מדובר בשם מותג שקליט וברור לציבור הצרכנים בעוד שהחיוב נעשה על שם החברה האמיתי.
יתכן שאכן הגיע העת כי המחוקק או בית המשפט יתערב למען ציבור הצרכנים וישנה את הנוהג ואולי יחייב את החברה להציג בפרוט החיוב הן את שמה והן את שמה המסחרי יחד.
באפשרותך לפנות למחוקק ולבקש את הסדרת העניין. או לפנות לביהמ"ש בתביעה לצו עשה שיחייב את החברות השונות לנהוג באופן שונה.
• אין בתוכן האמור משום המלצה, חוות דעת משפטית, ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי; ואין להסתמך על האמור
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ורו"ח גלעד פינקלשטיין 053-6247704
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר