שלום,
לאחרונה התחלתי לעבוד בסטארט אפ זעיר במשרה חלקית (כיועץ עצמאי).
למרות שאיני שכיר, אני מוגדר כסמנכ"ל בחברה - בפועל, אני מתכנת. מספר האנשים בחברה הוא 5 - מנכ"ל (שהוא גם הבעלים) ועוד ארבעה סמנכ"לים.
אחד הסמנכ"לים האחרים, טוען שעל החברה לבטח אותנו בביטוח נושאי משרה. הבנתי שהביטוח הזה יקר מאוד לחברה. באלו מקרים נהוג לעשות את הביטוח? הבנתי שלרוב עושות זאת חברות גדולות. האם סביר שחברה קטנה כל כך ודלת משאבים תעשה ביטוח נושאי משרה? מבחינה פרקטית, האם זה משהו שאני צריך להתעקש עליו?
תודה,
אשר
מומלץ מאוד להתעקש בנוגע לביטוח. אתה יכול להיקלע לסיטואציה לא נעימה, באם לא תבטח את עצמך, המשמעות היא שאתה מסתכן בתביעה אישית נגדך, ובאם תחוייב תשלם מכיסך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ורו"ח גלעד פינקלשטיין 053-6247704
הי אשר,
עו"ד ורבנר צודק בנוגע לאחריות האישית שלך, אך בדרך כלל ביטוח נושאי משרה כזה הוא ביטוח שעושות חברות ציבוריות, בהן הכסף בו "משחקים" המנהלים הוא כסף של ציבור גדול של בעלי מניות של החברה הציבורית, ועל כן הם חשופים לתביעות אם הם התנהלו לא נכון עם החברה. בחברה פרטית בה יש רק מספר מצומצם של בעלי מניות, הסיכון נמוך יותר אך אתה צריך לשמור על התנהלות תקינה מבחינת תפקידך כנושא משרה בחברה, ולעמוד בדרישות הדין.
כמובן שביטוח הוא טוב יותר עבורך.
בהצלחה עם המיזם החדש,
קרן
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ורו"ח גלעד פינקלשטיין 053-6247704
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר