האם ניתן לרשום חברה כאשר ההון הרשום שלה לא מוערך (כלומר, "ללא ערך נקוב") מבלי למלא סכום כלשהו בבקשה לרישום חברה ("הון רשום: ___ שקלים חדשים")?
כמו כן, האם ניתן לחלק את מניות החברה לשני סוגים: מניות בעלות ומניות רווח? האם יש לסוגים אלה שמות מקובלים יותר בשפה המקצועית המוכרים לעוסקים בתחום?
ניתן לרשום חברה כאשר הון המניות שלה הוא כולו ללא ערך נקוב או כולו בערך נקוב.
כמו כן, ניתן לחלק את מניות החברה לסוגים שונים ולקבוע זכויות שונות לכל סוג של מניות.
השמות המקובלים הם:
מניות הנהלה - למניות שאליהן בד"כ צמודות זכויות למינוי דירקטורים ולניהול השוטף של החברה.
מניות רגילות - למניות שאליהן מצמידים זכויות לקבל דיווידנדים וכד', אך אינן מקנות זכות להשתתף בניהול החברה.
את סוגי המניות והזכויות הצמודות להן יש לקבוע בתקנון החברה בצורה מפורטת.
ממליץ לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני בעניין.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ורו"ח גלעד פינקלשטיין 053-6247704
ראשית, תודה על המענה המהיר, אך נדמה לי שלצערי לא לגמרי הבנתי...
העניין הוא כזה -
1. ברצוני לחלק את סוגי המניות בחברה לשניים: מניות המציינות בעלות בחברה (60/40) ומניות המציינות את חלוקת הרווחים (50/50) - האם הדבר אפשרי? אם כן, איך ייקראו סוגי המניות? האם מדובר במניות בכורה מול מניות רגילות? האם יש לחלוקה הספציפית הזו שמות מוכרים המקובלים יותר בשפה המקצועית?
2. האם ברגע שהוגדרה החברה כחברה ללא ערך נקוב, אין לציין בהון הרשום של החברה (בבקשה לרישום חברה) סכום כלשהו של ש"ח המתייחס לערך כל מניה או לערכו הכללי של ההון הרשום של החברה?
סליחה על אי ההבנה, ושוב, תודה מראש.
חלוקת המניות תיעשה כך:
מניות הנהלה בחלוקה של 60/40.
מניות רגילות בחלוקה של 50/50.
בתקנון החברה יש לקבוע מהן הזכויות של כל סוג של מניות, ולצורך העניין יש לקבוע כי רק בעלי מניות הנהלה זכאים למנות דירקטורים ולנהל את החברה וכו' וכו' אך לא יזכו את המחזיקים בהן בדיווידנדים מהרווחים. מאידך, יש לקבוע כי בעלי המניות הרגילות יהיו זכאים לקבל דיווידנדים מהרווחים, אך לא יהיו זכאים למנות דירקטורים וכו' וכו'.
אם הוחלט שהמניות יהיו ללא ערך נקוב, אזי בבקשה לרישום חברה ובתקנון החברה יצויין שהמניות הן ללא ערך נקוב ואין לציין כל ערך שהוא בש"ח.
אני לא ממליץ לך לנסות לפתוח את החברה בעצמך ללא סיועו של עו"ד, בפרט כשמדברייך עולה שיש שותפ/ים נוספים בעלי זכויות שונות כאלה ואחרות. לא כדאי לך לחסוך בעניין זה, שכן בשלב מאוחר יותר הדבר עלול לעלות ביוקר.
בכל מקרה תצטרכו להצהיר ולחתום על המסמכים והתקנון בפני עו"ד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ורו"ח גלעד פינקלשטיין 053-6247704
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר