היי.
שותפתי ואני מחזיקות בחברה (סטודיו לעיצוב) במניות רגילות בחלוקה שווה. העברנו למעצבת נוספת 3% ממניותינו כך שבפועל, כל אחת מאיתנו מחזיקה 48.5%. לימים מתברר כי שותפתי לא פעלה מולנו בהגינות, הפרה את האמון וסעיפים רבים בהסכם המייסדות הסטנדרטי שערכנו וכן קיבלה מהחברה כספים במרמה.לשותפתי זכויות חתימה בחברה (אני חייבת לקבל את חתימתה לשיקים,העברת כספים לספקים וכו') אולם אנו מעוניינות להעביר החלטות שימנעו ממנה להזיק לסטודיו וכן החלטות מהותיות נוספות הקשורות לפעילות השוטפת וחלוקת השכר בחברה. האם העובדה כי אני והמעצבת השניה מחזיקות ביחד ב - 51.5% ושנינו מחזיקות באותה דיעה, מאפשרות לנו להעביר החלטות לטובת החברה, גם ללא אישור/התערבות השותפה השניה? אשמח אם תוכל לפרט ככל האפשר, מה אני יכולה לעשות כאשר אנו מחזיקות ברוב.
תודה רבה מראש על הסיוע
יפעת
יפעת שלום,
התנהלות החברה מתקיימת גם במישור אסיפות הדירקטוריון וגם במישור אסיפות בעלי המניות. אמנם יש לכן רוב של בעלי המניות, אך ההחלטות מתקבלות על פי התקנון ויש לבדוק שם מה הרוב הדרוש לצורך קבלת החלטות באסיפה ובדירקטוריון.
אם ההחלטות באסיפה הכללית מתקבלות ברוב רגיל ועל פי אחזקת המניות, אז יש לכן רוב באסיפה הכללית. בכל מקרה אחר, זה לפי התקנון. בנוסף בדירקטוריון עליכן לפעול לפי התקנון גם כן.
אני ממליצה גם לבדוק אפשרויות נוספות לפעול נגד המפרה בכל הנוגע להפרת הסכם המייסדים והתקנון שאף הוא הסכם בין בעלי המניות בחברה.
בברכה,
קרן בק פוגל, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ורו"ח גלעד פינקלשטיין 053-6247704
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר