אני הנדסאי מכונות עם התמחות בתחום הרכב. אני מפתח כרגע מערכת הגנה עצמית לרכב מבוססת גז מדמיע.
ברצוני לדעת האם זה חוקי משפטית להתקין מערכת הגנה אקטיבית, מבוססת גז מדמיע ברכב.
כלומר, האם אדם הפורץ לרכבי, אשר מידית ירוסס בגז, יוכל לתבוע אותי? (הגז נטול תופעות לטווח ארוך ובעל השפעה של 10-15 דקות בלבד).
אני מודע לעובדה שגז מדמיע הוא אמצעי חוקי להגנה עצמית, אפילו אם התוקף אינו מחזיק בנשק, אך מכיוון שמדובר בקניין ולא באדם, האם החוק זהה? ונומר שאני רואה אדם פורץ לי לרכב, האם יש לי זכות לגשת אליו ולרסס אותו בגז מדמיע?
אחלה רעיון,אבל אתה לא הראשון שיכול לפתח את זה.
מה קורה במידה ויש תקלה במערכת ויש תינוק באוטו.......אין סיכוי שיתנו לך רשיון
אני הראשון (לפי בדיקתי) שהגיש על זה כתב הגנת פטנט ואני מוציא את זה לפועל תוך פחות משנה. אני לא הולך להגיד לך איך פתרתי את כל הבעיות של פעילות סרק (עוד לא קיבלתי רישום כפטנט) אבל אני יכול להגיד לך שזה קשור ביותר מ 6 סוגים של חיישנים ורגשים שונים. חוץ מזה, אתה בכלל לא מועיל לי, כי שאלתי האם זה חוקי- לא האם תיקנה את זה או תתקין את זה ברכב שלך !
לפני שאתה הולך לרשום פטנט כדאי לך לבדוק אם תקבל על זה רשיון בארץ
פטנט זה אחלה אבל בלי רשיון חבל על המאמץ,הייתי מציע לך אופציה לבדוק אופציות במדינות אחרות ואו לחלופין לכוון לשוק הבטחון כגון משרד הבטחון רכבים של שרים לדוגמה וכדומה
בכל אופן שיהיה בהצלחה
כל הכבוד על הרעיון והפטנט!
גלעד משקף דעתם של 99% מהאוכלוסיה שאינם יזמים ובוחרים לראות את מליון הסיבות מדוע לא לעשות.
האם אתה זקוק לעזרה בפיתוח המוצר עצמו? (חומרה ותוכנה) אשמח לסייע.
תודה רבה על ההצעה גל. אמנם אסור לי להשתמש בתוכנה, זאת משום שבדיוק כמו שהזכרת, גם אנשים במה"ת ומשרד התחבורה לא ממש אוהבים שינויים (ראה את עצם העובדה שישראל היא המדינה המערבית היחידה בה אסור לשפר את רכבך מבחינה מבנית). כמו כן שינוי במחשב הרכב יגרור אחריו עוד איזה מיליון אישורים שאאלץ להמציא.
זה באמת מצחיק, הרי אף אחד לא אומר לעצמו "מה אם כרית האוויר תתפוצץ לי בפרצוף סתם ככה באמצע נסיעה על כביש החוף". אבל כשיש משהו חדש על השולחן, הכי קל לתקוף אותו. אני לא מחפש לעשות מזה כסף, רק לתת מענה להמון אנשים שביטוח מקיף חונק אותם ושנמאס להם מאוזלת היד של המשטרה בנוגע לפריצות רכב (עיין ערך ירושלמים-כל 15 דקות בממוצע נפרץ רכב). תודה רבה שוב על החיזוק, זה נדיר למצוא פירגון באזורינו.
אני מציע כי תפנה לעורך דין המתמחה התחום אשר יוכל לסייע לך בעניין.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ורו"ח גלעד פינקלשטיין 053-6247704
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר