שלום רב,
הוזמנתי להיות חבר מתנדב בעמותה העוסקת בקידום ספורט הקליעה למטרה בישראל. העמותה הוקמה לפני מספר חודשים, מנוהלת ע"י חבר לעבודה, והיא מונה בינתיים חברים בודדים.
הואיל והנושא קרוב לליבי ואני מעוניין לסייע בקידום הענף בארץ, ברצוני להיות חבר בעמותה. הוזמנתי לפגישה השנתית הראשונה של העמותה שתתקיים בעוד מספר ימים בנוכחות רו"ח. בפגישה יירשם פרוטוקול, ותיבחר ועדת ביקורת מבין חברי העמותה.
לפני שאני מתחייב להצטרף לעמותה או לוועדת הביקורת שלה, רציתי לשאול מה האחריות המשפטית הרובצת עליי מתוקף היותי חבר העמותה ו/או ועדת הביקורת שלה, והאם חברותי בעמותה עלולה להזיק לי אם חלילה יתגלו בעתיד ליקויים בתפקודה שאינני מודע להם או אחראי להם.
תודה
רונן
רונן שלום רב,
כמו חברה או תאגיד אחר, גם עמותה היא גוף שכפוף לחוק ומחוייבת לפעול על פיו. חברי העמותה, חברי הוועד וחברי וועדת הביקורת אחראים לאופן פעולת העמותה, אמנם לא באותה רמה, אך כל אחד מהתפקידים כולל בחובו אחריות כזו או אחרת. חברות בוועדת ביקורת או בוועד מחייבת יותר מחברות כללית באגודה, אך גם זו מחייבת אותך במידה מסוימת. הייתי ממליצה לקרוא את חוק העמותות או אף לקבוע פגישת ייעוץ עם עו"ד בתחום על מנת שיסביר לך את היקף החובות של כל אחד מהתפקידים.
בהצלחה לך ולעמותה
קרן בק פוגל, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ורו"ח גלעד פינקלשטיין 053-6247704
שלום ותודה רבה על התשובה המהירה,
אחרי התייעצות עם רו"ח אני מבין יותר במה מדובר, וברצוני להבהיר את שאלתי.
"נודבתי" להיות חבר בוועדת ביקורת בעמותה לקידום ספורט בישראל שבה אני חבר. הוסבר לי שבמסגרת התפקיד עליי לאשר את תקינות הדוחות הכספיים של העמותה פעם בשנה.
רציתי לשאול האם (בהנחה כמובן שאני פועל בתום לב מוחלט) תהיה לי חבות כלכלית אישית כלשהי במידה שהעמותה תיקלע לקשיים כספיים, ו/או חבות משפטית אישית אם יהיו חלילה ליקויים בהתנהלותה שייעשו ללא ידיעתי.
תודה
רונן
שוב שלום,
חברות בוועדת ביקורת בעמותה היא תפקיד מחייב. חברי וועדת הביקורת הם כלב השמירה, או אחד מהם של העמותה. החבות מצויינת בחוק העמותות ומצויה גם בפסקי דין. תום לב יכול לסייע לך בעתיד בעניין התנהלותך אך עליך לדעת כי אין בו די, עליך להפעיל שיקול דעת, לשאול את השאלות הנכונות וכיו"ב על מנת לקיים את חובותיך. הדבר בוודאי לא מנע מעשרות לפניך לעשות את התפקיד אך תשובתי זו היא כללית, ולתשובה יותר מפורטת עליך לפנות לייעוץ ספציפי.
בהצלחה,
קרן בק פוגל, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ורו"ח גלעד פינקלשטיין 053-6247704
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר