אני מעוניין לרכוש חברה מסויימת שמבוססת על מנויים תקופתיים, בעל העסק הנוכחי משתמש בחברת סליקת כרטיסי אשראי ומקבל את מלוא סכום התשלומים מראש.
כלומר ברגע שאני אכנס לעסק יהיו לי מנויים שמלוא התשלום שלהם כבר חוייב ואני אוכל להתבסס רק על החתמת מנויים חדשים.
האם נהוג למכור ולקנות עסקים בסטטוס כזה ?
אמנם גם אני יכול להמשיך ככה ולהשיג תזרים חיובי אבל אם אני לא רוצה, אני אהיה בתזרים שלילי למשך מספר חודשים.
דודי שלום,
איני יודע באיזה תחום עוסקת החברה שברצונך לרכוש לכן אין לי דרך לדעת מה נהוג בעסקאות מעין אלו.
כמו כן, באפשרותי לענות על שאלות משפטיות ואולם אין באפשרותי לענות על שאלות בדבר כדאיות או אי כדאיות כלכלית העסקה.
נראה לי שיהיה עליך לשקול את ההצעה ולהחליט כיצד להתנהל בהתאם לשיקולים הכלכליים האישיים שלך.
רצוי שתקבל ייעוץ מקצועי מכלכלן ו/או רו"ח שיבדוק עבורך את כל נתוני החברה טרם הרכישה, ולאחר מכן רצוי לפנות לעו"ד שיערוך עבורך את העסקה.
שיהיה לך המון בהצלחה.
עו"ד אבירם גולדשטיין
• אין בתוכן האמור משום המלצה, חוות דעת משפטית, ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי; ואין להסתמך על האמור
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ורו"ח גלעד פינקלשטיין 053-6247704
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר