שלום,
הזמנתי רכב לחודש משלמה סיקסט לארבע ימים קדימה.
זה נעשה אחרי בירורים וחישובים שלי.
ביום מימוש ההזמנה הגעתי אליהם ואמרתי להם שאני אגיע עוד כמה שעות לקחת את הרכב.
שעה לפני שאני מגיע . אני מקבל טלפון כי הם רוצים יותר כסף שכן הם טעו בחישוב ובחנוכה הם לוקחים יותר כסף.
למותר לציין שלא הייתי סוגר איתם אם הייתי יודע את זה ובכלל הייתי לוקח מסניף אחר וחברה אחרת.
לטעמי, זה ממש סחיטה. שכן , אתה מתכנן משהו כמה ימים לפני ונערך לכך ואז כשאתה בדרך אתה מקבל דרישה לעוד תשלום.
לטענתם הם הודיעו לי לפני מימוש ההזמנה. ( ההזנה היא לאותו יום למימו החל מהשעה 9 ואני הודעתי להם שאני אגיע ב-12 ).
מבחינתי אני רוצה " להעניש אותם " על כך . אני לא מעוניין להרוויח כסף מזה , אלא " להעניש " את החברה על הזלזול ועל הסחיטה. מבחינתי יש כאן אלמנט פלילי.
לתשובתכם אודה.
אביחי שלום,
משאלתך לא ברור לי מהם ההליכים בהם נקטת לפני בואך, האם הרכב כבר הוזמן? האם מסרת פרטי כ. אשראי? ורק היית אמור לבוא לקחת את הרכב, או שטרם בוצעה ההזמנה.
באופן עקרוני באפשרותך להעזר בחוק הגנת הצרכן ובחוק החוזים לשם בחינת הסיטואציה ולברר האם הייתה בעניין הטעיה.
כעיקרון לפי דיני החוזים ברגע שהם מציעים רכב להשכרה במחיר מסויים זו "הצעה", ברגע שאתה נותן את אישורך להצעה יש בזה "קיבול". כאשר יש הצעה וקיבול הרי שנכרת חוזה והם אינם רשאים לשנות את פרטי החוזה לאחר שנכרת.
כמו כן, חוק הגנת הצרכן מחיל על עוסקים חובה שלא להטעות את הצרכנים.
במידה והינך בטוח בצדקתך, באפשרותך לפנות לבית המשפט לתביעות קטנות בעצמך ללא עו"ד ולהגיש תביעה כנגד החברה.
• אין בתוכן האמור משום המלצה, חוות דעת משפטית, ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי; ואין להסתמך על האמור
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ורו"ח גלעד פינקלשטיין 053-6247704
בוצעה הזמנה בעבור מחיר מסויים.
ניתן כרטיס אשראי עבור ההזמנה.
נקבע כי ההזמנה תלקח ב-29.11 החל משעה 9:00
בשעה 10:45 קבלתי את הטלפון כי הם רוצים יותר כסף עקב תוספת חנוכה.
מה הנזק שעלי להוכיח לבית משפט?
זה עלה לי בשעות עבודה לחפש חברה אחרת ולהשכיר רכב מחברה אחרת.
תודה
אביחי שלום,
בבית המשפט תדרש להוכיח שנכרת הסכם (מתן פרטי כרטיס האשראי לחיוב מהווה לדעתי את הודעת הקיבול שלך אשר הינה רגע כריתת ההסכם).
בנוסף יהיה עליך להוכיח נזק שנגרם לך.
את העובדה שהנזק נגרם כתוצאה מהפרת ההסכם, ואת גובה הנזק.
לאור זאת תוכל לטעון כי ההפרש במחיר ששילמת לחברה האחרת עקב הביטול הינו חלק מהנזק, כך גם ביטול זמנך ועגמת הנפש שנגרמה לך בעקבות התנהלות החברה.
במידה שאין בידך ראיות בכתב, הרי שעדותך בבית המשפט תהווה את ראיותך בתיק. מכאן שהנך צריך לשכנע את בית המשפט להעדיף את גרסתך על פני גרסת הצד השני.
שיהיה בהצלחה
עו"ד אבירם גולדשטיין
• אין בתוכן האמור משום המלצה, חוות דעת משפטית, ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי; ואין להסתמך על האמור
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ורו"ח גלעד פינקלשטיין 053-6247704
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר