עבדתי מס' שנים כאיש מכירות בחב' למכונות צילום עד שבעל החב' מכר את הפעילות העיסקית לחב' אחרת.
תחום הפעילות של החב' היה מכירה ו/או השכרה של מכונות צילום ללקוחות פרטיים ומוסדיים
התחלתי לעבוד בחב' אחרת באותו התחום וקיבלתי טלפון מבעל החב שבה עבדתי ולטענתו אסור לי לפנות ללקוחות שהיו שלו ומבחינתו זה שאני עושה עיסקאות עם לקוחות שהיו שלו הינו גרם הפרת חוזה .
שאלתי היא האם יש בדבריו ואיני יכול לפנות ללקוחות שהבאתי כשעבדתי אצלו ?
תודה
בני שלום רב,
כעקרון, רשימת לקוחות הוא סוד מסחרי וכמו כל הסודות המסחריים בחברה או בעסק, הם חוסים תחת החוק האוסר גילוי של סודות מסחריים על ידי עובדים או צדדים שנחשפו להם. עם זאת, לא כל עבודה עם לקוח שלו מהווה גזל סוד מסחרי, כמו במקרה שהוא פנה אליך לקבלת שירות, ולכן העניין צריך להבחן מול מכלול העובדות המסמכים והפרטים. בנוסף על האמור, בדרך כלל במקרים בהם עובד חשוף לקשרים עסקיים, החוזה שלו כולל גם סעיף איסור תחרות ואיסורים ספציפיים אחרים לפנות אל לקוחות או להתחרות בחברה, וצריך לבדוק אם קיימות גם מגבלות כאלה. אני ממליצה לבחון את הנושא מול עורך דין העוסק בתחום.
בברכה,
קרן בק פוגל, עו"ד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר