לפני כחודשיים נסעתי לחופשה בחו"ל למשך 21 ימים.
ביצעתי לפני הנסיעה שלי חבילת אורנג' פספורט 250 ש"ח,
בשיחה הראשונית שהזמנתי את החבילה ביקשתי בפירוש שהחבילה תתבטל אחרי 250 ש"ח, וגם הם אמרו שהם ימסרו הודעה בתום החבילה וב75% מהחבילה.
ככשבוע אחרי שחזרתי ארצה קיבלתי הודעות שירות ממוקד השירות שיש לי חוב של כ7000 שקל שאני צריך לסדר.
מסתבר, שלא הפסיקו את החבילה ולא שלחו את ההודעות, ונתנו לזה להמשיך לרוץ שיצבור חוב.
אחרי כשלושה שבועות של ויכוחים טלפוניים קיבלתי היום הצעה שישלמו כ80 אחוז מהחוב - משמע - הזמנתי חבילת 250 ש"ח ודחפו לי חבילה של 1350 ש"ח
"כי זה הכי הוגן לעשות" ואך ורק אם אני אחתום לא לתבוע אותם בביהמ"ש אני אקבל את ה"הטבה".
יש לי כמה הקלטות שלהם שהם מודים בפירוש שזה אשמתם ושהם לא שלחו את ההודעות ולא עצרו את החבילה אבל "הוגן" שאני אשלם 1350 שקל בגלל ש"נהניתי" מהשירותים.
בכל אופן, אני עדיין שוקל אם לקחת את ההצעה שלהם ולא לתבוע,
או לשלם את הסכום במלואו תחת מחאה ולתבוע אותם בעבור כל הסכום ואף יותר...
אם לאנשים יש פה ידע שיוכל לתת לי כיוון באיזה דרך לבחור אני אודה....
תודה מראש, טל
טל שלום רב,
המקרה ברור וכעקרון אם הם טעו אתה לא צריך לשלם. עם זאת הם יוכלו לטעון כי אם החבילה היתה נגמרת והיית משוחח זה היה עולה לך הרבה יותר. כמובן שאז תוכל להגיד שלא היית משתמש בטלפון אם היית יודע שהחבילה הסתיימה.
הכל עניין של שקילת הטרחה שבהליך משפטי מול התשלום של הסכום שהם הציעו.
במידה ותחליט לא להתפשר והם יחייבו אותך בסכום, תוכל לתבוע אותם ותוכל לעשות זאת בבית המשפט לתביעות קטנות. אם תתפשר ותרצה לתבוע אותם תתקשה נוכח המסמך שהם רוצים שתחתום עליו.
אני ממליצה לבדוק באתר של משרד התקשורת לגבי חבילות לחו"ל, שם יהיה וודאי מידע על זכויותיך.
אני ממליצה לבחון גם אם קיימת תביעה ייצוגית בעניין הזה (למיטב זכרוני קיימת אבל על תעריפים ולא על הודעת סיום חבילה).
בהצלחה
קרן
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ורו"ח גלעד פינקלשטיין 053-6247704
אני כרגע בדילמה של האם לתבוע או האם לשלם את ההסדר שלהם?
יש לי הרי הקלטות שלהם מודים שהחריגה נגרמה באשמתם ושהם לא שלחו SMS.
וגם, במעמד ההסכם שעשיתי איתם על 250 ש"ח מודגש כי החבילה תעצור ב250 ש"ח.
מה ההמלצה שלך?
תודה מראש, טל
אגב - הסכום הוא 7,300 ש"ח - התחייבתי לשלם 250 ש"ח.
במסגרת ההסכם שלהם הם מוכנים לשלם כ 6000 ש"ח בתנאי שלא אתבע.
טל,
הכל מסתכם לשאלה אם הליך משפטי, דיונים, הוכחות ושכנוע בית המשפט בצדקתך, שווה לך תמורת 1100 שח, כשקיים חשש שבית המשפט יפסוק משהו על ההנאה שלך בשיחות....
קרן
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ורו"ח גלעד פינקלשטיין 053-6247704
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר