אני כרגע נמצא בקורס צבאי, ולאחר מכן בשירות ארוך בצבא.
אני מעוניין להתחיל ליצור תוכנה, אבל לא בטוח על הזכויות של התוכנה.
שמעתי מהרבה אנשים שאם אתה בונה תוכנה בזמן הצבא התוכנה שייכת לצבא, מכיוון שאתה רכוש צה"ל.
(1) האם הדבר הנכון? האם זה אומר שאני לא יכול לבנות תוכנה בזמן שירותי בצה"ל מבלי לשייך את התוכנה לצה"ל?
(2) אם כן, האם בכל זאת יש זמן בו אוכל לעבוד על התוכנה שלי, כגון בסופי שבוע או אפילו בסוף כל יום? (שימו לב כי בסוף כל יום אני באחסניה "צבאית", לפחות כרגע. בכל מקרה, לא בבית.)
שלום רב,
כעקרון יש כמה גורמים המסדירים את מערכת היחסים בינך ובין הצבא:
חוק הפטנטים המסדיר את הזכויות בפטנט שהומצא במהלך עבודה,
חוק זכויות יוצרים,
חוק השיפוט הצבאי, במידה וזה חל,
וכל הסכם חוזי בינך ובין הצבא וצריך לבחון כל מסמך עליו חתמת במהלך שירותך.
כעקרון אתה אכן "שייך" לצבא כל זמן שהותך בו, וגם אם עובד רשאי לטעון כי ביצע עבודה לאחר שעות העבודה, בצבא טענה כזו היא פחות רלוונטית. אדרבא יכולה להטען טענה כי כל הידע הכללי שלך התקבל משירותך ולכן גם פעילותך לאחר השעות וגם לאחר השירות שייכות לצבא. הכל תלוי באיזו יחידה אתה משרת ומה אתה עושה שם (אנא אל תפרט דברים סודיים ברשת) :).
יש לבחון בעניין את כל המטריות ואת המצב הספציפי שלך (חתימה על מסמכים וכו') כדי לקבל תמונה ברורה יותר. היו מקרים בעבר בהם נפסק כי לא הכל שייך למעביד (לגבי הצבא כפי שציינתי הדבר מעט יותר מסובך), וכמו כן ניתן להסדיר זאת מראש בצורה חוזית.
בהצלחה
קרן
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ורו"ח גלעד פינקלשטיין 053-6247704
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר