לפני מספר חודשים חתמתי חוזה לפיתוח תכנה.
מלבד מפרט ושכר, החוזה כלל גם לצערי מגבלות החלות עליי בהתקשרות לגורמים אחרים במהלך תקופת הפרוייקט, מגבלות על עיסוקיי בזמן הפרוייקט, וכמו כן תשלום אך ורק עם סיום הפרוייקט.
מהלך העבודה אמור היה להמשך כחודש עד חודשיים אולם בעיקר בשל עכובים ,הפסקות וחוסר שת"פ מצד הלקוח הפרוייקט נגרר כבר כחצי שנה. למרבה הצער לא מופיעות בחוזה תרופות כנגד תופעה זו אלא להיפך, הלקוח מתלונן על עיכוב בהספקת התוכנה.
שאלתי היא מה ניתן לעשות מבחינה משפטית? האם המגבלות שבחוזה יחולו גם במקרה של אי תשלום התמורה ע"י הלקוח?
בברכה
יריב
יריב שלום,
בית המשפט העליון פסק בעבר כי ניתן שחוזה עבודה יגביל את חופש העיסוק (שהינו זכות חוקתית) רק במקרים מיוחדים בהם הגבלת העיסוק אכן נדרשת בנסיבות העניין, וגם אז רק באופן מידתי להבטחת אותה זכות מוגנת של המגביל. לאור זאת יתכן כי בית המשפט יאות לבטל הגבלה על אפשרותך להתקשר עם לקוחות אחרים.
חוסר שת"פ מצד הלקוח יתכן שיהווה הפרה של החוזה ו/או אי קיום החוזה בתום לב. מכאן שגם במידה שהחוזה אינו מגדיר תרופות ספציפיות הרי שניתן לפנות לתרופות המצויות בחוק החוזים.
במידה ואינך מצליח לפתור את הבעיות עם הלקוח בדרכי שלום, אולי רצוי כי תשקול תביעה משפטית כנגד הלקוח.
• אין בתוכן האמור משום המלצה, חוות דעת משפטית, ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי; ואין להסתמך על האמור.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ורו"ח גלעד פינקלשטיין 053-6247704
האם ייעוץ משפטי כאמור זה משהו שאתה יכול לעשות?
בברכה
התשובה חיובית, ואולם עלך לפנות אלי ישירות למשרד עו"ד איפרגן גולדשטיין ולא במסגרת הפורום
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ורו"ח גלעד פינקלשטיין 053-6247704
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר