שלום,
אני מייסדת חברת היי-טק שגם עבדתי בה כמנהלת פיתוח. החברה נסגרה בגלל הקשיים פיננסים ולכן לא קיבלתי משכורת עבור החודשיים האחרונים. כרגע רוצים לקנות קניין רוחני של החברה ובעקבות זה יזרמו לחברה כספים שיכסו את כל החובות החברה אבל אחת הדרישות של המשקיעים היא להפוך משכורות שלא שולמו להלוואת בעלים – כלומר להפוך את המשכורת לסוג של השקעה נוספת שלי. אני מחזיקה כ-20% ממניות בחברה.
שאלות: מהן הזכויות שלי לגבי קבלת המשכורת? האם אני יכולה לדרוש לשלם את המשכורות בקדימות יותר גבוהה לפני שמחזירים את הכסף למשקיעים אחרים? האם דרישה זו מצד המשקיעים היא חוקית?
יוליה שלום,
להבנתי החברה למעשה לא פורקה,
במצב רגיל בו אין לחברה די כספים בכדי לשלם את מלוא חובותיה לנושיה יכול אחד הנושים לבקש את פירוק החברה, במצב זה אם לחברה לא יהיה די כספים בכדי לשלם לעובדיה את משכורותיהם רשאים העובדים להפרע עבור חובם מהביטוח הלאומי (עד לתקרה מסויימת).
להבנתי מפנייתך החברה כלל לא החלה בהליכי פירוק ולכן עדיין חייבת משכורות לעובדים. עובדים מוגדרים בחוק כ"נושים בדין קדימה" ולכן זכאים להפרע בגין חובם עוד לפני נושיה הרגילים של החברה.
להבנתי מעבר להיותך עובדת הרי שהנך מחזיקה ב 20% מהבעלות בחברה וכבעלים הרי שניתן להשקיע בחברה סכומים נוספים כהלוואת בעלים. הלוואת בעלים לא חייבת להיות השקעה אלא ניתן לראות אותה כהלוואה לכל דבר. כמובן שעל החברה להתחייב להחזיר את ההלוואה תוך תקופה מסויימת ואפילו עם או בלי ריבית.
מבחינת הרוכש לא ברור לי מדוע בכלל הציב את הדרישה, הרי שבאפשרותו לרכוש זכויות של קניין רוחני מהחברה ואין שום קשר למצבה (כל עוד החברה אינה בהליכי הסדר ו/או פירוק וכיו"ב).
בכל אופן אני מזמין אותך לקרוא מאמר שכתבתי לאחרונה בעניין זכויות עובדים כשהחברה נכנסת לקשיים באתר משרדנו בכתובת :
WWW.IG-LAW.CO.IL
•אין בתוכן האמור משום המלצה, חוות דעת משפטית, ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי; ואין להסתמך על האמור.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ורו"ח גלעד פינקלשטיין 053-6247704
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר