שלום רב,
כמה נקודות:
1. ברשותי חברה בארצות הברית העוסקת במסחר אלקטרוני ובעיקר מוכרת בתוך ארצות הברית.
2. בנוסף לחברה בארצות הברית אני פותח חברה (או עצמאי) בארץ שתעסוק במכירה, התקנה ושירות של ציודי תקשורת.
שאלות:
1. האם אני אמור לקשר באיזה צורה בין שתי החברות, בארץ ובחו"ל?
2. אני מבין שיש הסכם בין שתי המדינות שמונע מס כפול.
א. איך אני משלם את הפרש של המס?
ב. המס שאני משלם בארצות הברית אני מקשר אותו עם המס שאני משלם פה?
3. לגבי החברה בארץ, אני יכול להירשם כעצמאי או כבחרה בע"מ? אני אמור לצרף עוד שותף בעתיד. אני צריך גם כמובן להגיש חשבוניות ולהתקזז עם המע"מ.
תודה רבה.
דן שלום,
1. אין כל חובה לקשור בין החברות, וזכותך להחזיק בכמה חברות שתרצה הן בארץ והן בחו"ל.
2. בין ישראל לבין ארה"ב קיימת אמנה למניעת כפל מס.
3. באופן עקוני, עליך לגשת למס הכנסה ולפתוח תיק, עליך להצהיר על כל הכנסותך הן בארץ והן בחו"ל.
4. באפשרותך לפתוח עסק כעוסק או להתאגד כחברה או כשותפות, הכל לפי ראות עינך והעדפותך.
יש לבחון כל מקרה לגופו על מנת להבין אילו יתרונות מס יש בכל סוג של התאגדות. באפשרותך לערוך תכנוני מס לגטימיים ולפעול באופן בו הנך משלם הכי פחות מס קיימים סוגים שונים ומגוונים של יתרונות מסוי בכל סוג של התאגדות (למשל העברת דיבידנד בין חברתי פטורה ממס).
במסגרת הפורום אין באפשרותי לענות לך בהרחבה על שיטות המיסוי השונות בכל סוג של התאאגדות.
ואולם יש לבחון את העניין ברצינות רבה, שכן ניתן לחסוך כספים רבים בהתאגדות באופן הנכון. צריך לבחון את הסיטואציה באופן פרטני וישנה חשיבות לסוג הפעילות שברצונך לעשות, היקף הפעילות, סכום הרווחים, השאלה אם העסק בהליכי גדילה והתרחבות וכיו"ב.
•אין בתוכן האמור משום המלצה, חוות דעת משפטית, ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי; ואין להסתמך על האמור.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ורו"ח גלעד פינקלשטיין 053-6247704
תודה רבה על התשובות.
לגבי נקודה 1, האם כדאי לקשר ביניהם? אני מניח שככה משלמים פחות מס או אני טועה?
כעיקרון אתה צודק ישנם יתרונות רבים כאשר מדובר בחברות קשורות.
אולם בכל מקרה ומקרה תיתכן אפשרות עדיפה אחרת. זה מאוד תלוי בסוג החברה, אופי הפעילות היקף הפעילות, גובה ההכנסות של כל אחת מהחברות והשימוש אותו הנך מעוניין לעשות בכספים (למשל השקעה חוזרת בעסק או משיכת הכספים החוצה) וכיו"ב.
לכן אני ממליץ לך לקבוע פגישת ייעוץ מסודרת עם עו"ד שיוכל לתת לך חוות דעת או ייעוץ מקיף בהתאם למכלול הפרטים שתמסור לו.
אין בתוכן האמור משום המלצה, חוות דעת משפטית, ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי; ואין להסתמך על האמור.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ורו"ח גלעד פינקלשטיין 053-6247704
תודה רבה!
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר