שלום רב, אני שוכרת דירה ורציתי לדעת אם בעל הדירה מחוייב להוציא קבלות עבור תשלומי השכירות?
טלי שלום,
באם המשכיר אינו עוסק ולא מדובר בעסק או משלח יד שלו ובאם שימוש הדירה הינו למגורים בלבד, אין המשכיר חייב בניהול ספרים ומערכת חשבונות ומכאן אין הוא חייב להוציא קבלות על הסכומים אותם הוא מקבל - אין הדבר אומר שהמשכיר אינו מחוייב לדווח למס הכנסה בתום כל שנת מס בדו"ח הנשנתי.
לעניין המהותי האם יש צורך לדווח או לא למס הכנסה והסכום אותו יש לשלם, ככל שהוא צריך לשלם ישנם מספר מסלולים ואולם, הריני להפנות אותך לחוק מס הכנסה (פטור ממס על הכנסה מהשכרת דירת מגורים), תש"ן-1990 הקובע תקרה של עד 4,680 (נכון לשנת 2010) הסכום מתעדכן מידי שנה והינו כאמור חודשי ולא שנתי, דהיינו יש לבדוק כמה מקבל המשכיר כל חודש. אגב תנאי לקבלת הפטור האמור הינו כי למשכיר יש מסמך המאושר על ידי השוכר כי הדירה משמשת עבורו למגורים בלבד.
בכל מקרה יש לבדוק כל מקרה לגופו והנני ממליץ לך לפנות לעורך דין המתמחה בתחום על מנת שיבדוק את העניין שהעלית לגופו.
בברכה,
יהודה איפרגן, עו"ד
• אין בתוכן האמור משום המלצה, ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי; ואין להסתמך על האמור, לבחינת העניין באופן מעמיק ומקיף מומלץ לפנות לעו"ד לצורך קבלת ייעוץ משפטי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ורו"ח גלעד פינקלשטיין 053-6247704
תודה רבה על המענה. יש לי שאלה נוספת, או יותר נכון בעיה מולה אני מתמודדת:
שכרתי דירה במשך שנה ו-3 חודשים, נתתי בטוחה לבעל הדירה ע"ס 7,500.00 ש"ח בצ'ק מזומן אותו הוא פרע. הודענו על סיום השכירות מצידנו בהתאם לחוזה ומצאנו שוכר חלופי. בעל הדירה סרב להגיע לפגישת הפרוטוקול שנקבעה (העברת הדירה מידינו לשוכר החדש) וביקש מהשוכר החדש לעשות את הפרוטוקול בלעדיו. השוכר החדש עבר על הדירה וחתם שהכל תקין. כעת, בעל הדירה מסרב להחזיר לנו את כספי הבטוחה בטענה שהשוכר החדש התלונן לאחר שבוע בדירה על מטבח שבור. כמו-כן, בעל הדירה הגיע לדירה לבדו למרות שביקשנו ממנו לתאם זאת איתנו בטענה שאינו מעוניין לשנגיע לדירה והוא יזמין בעל מקצוע לביצוע התיקון ויקזז זאת מסך הבטוחה. חשוב לי לציין כי המטבח היה תקין כאשר אנו פינינו את הדירה ולראייה הפרוטוקול של השוכר החדש.
מה עליי לעשות? בעל הדירה הנו עו"ד גדול ואנו ללא ידע בתחום. אני מפחדת שלא אראה את כספי ואף יותר מכך, שאדרש לשלם סכומים נוספים.
תודה רבה,
טלי
טלי שלום,
הנושא מורכב מידי למענה בפורום הזה. יש לדלות את ההתחייבויות והנתונים מההסכם אשר נחתם בין הצדדים על מנת לתת לך מענה רציני בעניין.
אמליץ לך בחום לפנות לעורך דין שבקיא בתחום על מנת שיעבור על ההסכם לגופו וייתן לך ייעוץ משפטי ענייני.
בברכה,
יהודה איפרגן, עו"ד
• אין בתוכן האמור משום המלצה, ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי; ואין להסתמך על האמור, לבחינת העניין באופן מעמיק ומקיף מומלץ לפנות לעו"ד לצורך קבלת ייעוץ משפטי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ורו"ח גלעד פינקלשטיין 053-6247704
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר