עשיתי תאונה ע"י רכב שכור ומאחר שנתתי את כרטיס האשראי לפיקדון כמקובל בהשכרות רכב חוייבתי בסכום של כ-10000 בלי שיעדכנו אותי וללא אישורי ש"ח כשחברת ההשכרה אף הגדילה את האשראי של הכרטיס מ5000 ש"ח ל10000 ש"ח וזה גם ללא ששאלו אותי וללא אישורי. השאלות שלי:
א. האם חברת ההשכרה יכולה לגבות כמה שתרצה ואיך שתרצה בלי לשאול אותי או לעדכן אותי לפני החיוב?
ב. כנ"ל לגבי העלאת האשראי בבנק?
ג. במידה ואכן זו זכותה, אם יש בידי פסקי דין במקרים דומים לתאונה שקרתה לי שבו בית המשפט פסק שבמקרים כאלו אין לחברת ההשכרה לחייב את השוכר, האם זה יכול להוות עילה לביטול עסקת האשראי?
ד. ובמידה ואין זו זכותה, האם זה פלילי? ומה אני יכול לעשות כדי לבטל את העיסקה לאחר שבחברת האשראי סירבו לבטלה?
י. שלום,
בדוק היטב את תנאי השכירות בהסכם מול חברת השכירות, ככל שאין התייחסות לעניין פנה לעו"ד לייעוץ משפטי והגשת תביעה או פנה לביהמ"ש לתביעות קטנות, תבע את חברת האשראי ואת חברת ההשכרה.
בברכה
עו"ד אבירם גולדשטיין
• אין בתוכן האמור משום המלצה, ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי; ואין להסתמך על האמור, לבחינת העניין באופן מעמיק ומקיף מומלץ לפנות לעו"ד לצורך קבלת ייעוץ משפטי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ורו"ח גלעד פינקלשטיין 053-6247704
במידה והתביעה תהיה בתביעות קטנות האם מקובל לדרוש פצויים על על החיוב שלא כדין לכאורה של הכרטיס? והאם זה סכום שאני צריך להגדיר אותו או השופט?
כעיקרון,
במרבית העילות (למעט הוצאות משפט) ביהמ"ש לא יפסוק לך יותר מהסכום שתתבע, לכן עליך לציין בכתב התביעה את הסכומים שטענתך מגיעים לך לרבות עגמת נפש וכו', וביהמ"ש יחליט כמה מתוך הסכום שאתה תובע מגיע לך לקבל.
בברכה
עו"ד אבירם גולדשטיין
• אין בתוכן האמור משום המלצה, ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי; ואין להסתמך על האמור, לבחינת העניין באופן מעמיק ומקיף מומלץ לפנות לעו"ד לצורך קבלת ייעוץ משפטי
שוב שלום,
אתה תובע כמה שלדעתך עגמת הנפש שווה, וביהמ"ש פוסק ככל שנראה לו נכון וצודק בנסיבות העניין, אך לא יותר מהסכום שתבעת.
בברכה
עו"ד אבירם גולדשטיין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר