שלום,
אני בפשיטת רגל מזה 6 שנים. עד עתה עלו בתוהו בקושותי להפטר מאחר ואחד הבנקים הנושים מסרב לקבל את הצעתי להסדר. לפני כשנה פוטרתי מעבודתי ומאז אינני עובד. הגיתי רעיון בתחום הפקות האירועים ועמ"נ שאוכל להתפרנס בכבוד, הבן שלי שעובד כשכיר הקים חברה והרו"ח הגיש את החומר לפתיחת תיק במע"מ באר שבע. במע"מ סירבו לפתוח את התיק מאחר ולטענתם החברה היא עבורי והוא לא יעבוד בה. הם מודעים לפשיטת הרגל בה אני נמצא והם מוכנים לפתוח את התיק רק בתנאי שארשם כדירקטור מנהל, דבר שבעצם אסור לי לפי החוק. למיטב הבנתי מבחינה משפטית הם אינם יכולים למנוע את פתיחת החברה אולם הם עומדים בסירובם. מה עושים?? אודה על התייחסותכם לעניין.
אורי שלום,
הסיפור נשמע לי חריג ולא ברור, במע"מ אמורים לפתוח תיק למבקש לפתוח עסק, ולא עורכים בדיקות מעמיקות. באופן עקרוני, ישנם מצבים בהם מותר לרשות לסרב לבקשה ככל שנראה שמדובר בעסקה מלאכותית.
מאידך אדם אינו חייב לעבוד בחברה בכדי להקים חברה או בכדי לפתוח תיק במע"מ.
מומלץ לפנות לייעוץ משפטי, ככל שהרשות חורגת מסמכותה ניתן להשיג על החלטותיה ו/או לעתור לבג"ץ.
בברכה
עו"ד אבירם גולדשטיין
• אין בתוכן האמור משום המלצה, ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי; ואין להסתמך על האמור, לבחינת העניין באופן מעמיק ומקיף מומלץ לפנות לעו"ד לצורך קבלת ייעוץ משפטי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ורו"ח גלעד פינקלשטיין 053-6247704
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר