שלום,
לפני כ-30 חודשים לקחנו מחברת בליסנג פרטי רחב
בתום תקופת החוזה החלטנו שאנו מעוניינים להשאיר את הרכב, לכן פנינו לחברה לצורך סידור התשלום. נציגה שדיברנו אתה אמרה בפרוש כי עלינו לפנות אלכם בעוד חודשיים!!! זה היה לנו מאוד מוזר, אך אם היא אמרה....
כעבור כשבועיים נציגה אחרת חזרה אלינו בטענה כי אנו חייבים להם כנס על תשלום לא בזמן (350 ₪ על כול יום) ובנוסף 500 ₪ הוצאות על חוקר הפרטי שלטענתם נאלצו לקחת כי לא היה טלפון מעודכן במערכת.
בעלי באמת החליף טלפון, אך גם אני רושמה בחוזה והם כמה פעמים דיברו איתי(הטלפון שלי לא השתנה) בנוסף, ניתן לאתר אותי דרך 144, אך הם טוענים שלא!
יתר על כן, הם טוענים ששלחו לנו מכתב על סיום החוזה בדואר, אך לא קיבלנו אותו. מה שמוזר שלפני כמה ימים כן קיבלנו מהם מכתב עם אלון פרסומי מאותה חברה...
האם יש להם אפשרות באמת לדרוש שנשלם את הכנס?
סליחה על המכתב הארוך ומראש תודה רבה על התשובה
אורה שלום,
הכל תלוי בהסכם עליו חתמתם מול החברה, ככל שיש פיצוי כספי לחברה בגין איחור בהשבת הרכב הרי שלהבנתי איחרתם בחודשיים ולכן יהיה עליכם לשלמו.
ככל שאכן פניתם לחברה בזמן וביקשתם לשכור את הרכב לתקופה נוספת / לרכוש אותו (העניין אינו ברור מספיק מפנייתך), הרי שאיכם אמורים לשלם פיצוי/ קנס כלשהו. ובכלל נראה שמדובר באי הבנה.
מומלץ לפנות לחברה בכתב, ולהסביר את העניין בתקווה שהטעות תתוקן.
אם הדבר לא יצלח, רצוי לפנות לעו"ד עם ההסכם עליו אתם חתומים לצורך קבלת ייעוץ פרטני וענייני.
בהצלחה!
עו"ד אבירם גולדשטיין
• אין בתוכן האמור משום המלצה, ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי; ואין להסתמך על האמור, לבחינת העניין באופן מעמיק ומקיף מומלץ לפנות לעו"ד לצורך קבלת ייעוץ משפטי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ורו"ח גלעד פינקלשטיין 053-6247704
תודה רבה על התשובה המהירה
לפי ההסכם אנו חייבים לשלם אם יש פיגור בתשלום
אך כפי שכתבתי פנינו לחברה בזמן! הבעיה שהם אומרים שזה לא היה!!
ולא כול כך ברור לי אך אפשר להוכיח שאכן דיברנו עם נציג החברה שהתבלבל ומסר מידע לא נכון (הוא אמר שיש לנו עוד חודשיים) ולמראת שזה היה מוזר לנו לא בדקנו את הדברים מספיק לעומק.
בחוזה אין תאריך סיום העסקה אלא מצוין כי זה ל-30 חודשים, חשבנו שהנציג צודק ולקחנו את הרכב מאוחר יותר...
בסופו של דבר הם "רוצים לעזור לנו" ובמקום 3500 ₪ אנו חייבים להם רק 700 ₪ סכום לא גדול, אבל לדעתי אנו לא חייבים להם כלום כי הרי התקשרנו והם מסרו מידע לא נכון!!
האם יש לי סיכוי בבית המשפט לדעתך?
אודה לך על התשובה המהירה כי אנו מחר נשלם להם או את סכום הרכב או את סכום הרכב כולל כנס
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר