ברצוני לשאול מי הבעלים של שעון גז הדירה בביניין משותף.
האם זהו בעל הנכס? האם זו חברת הגז? או האדם שעל שמו רשום החוזה מול חברת הגז?
חברת הגז בבניין המשותף בו אני מתגוררת עיקלה את שעון הגז של דירתי עקב חוב של הבעלים הקודם של הדירה. היא עשתה זאת כאשר הדירה הייתה כבר בבעלותי.
כעת היא טוענת ששעון הגז לא שייך לי, למרות שרכשתי את הנכס אלא לבעלים הקודם שעל שמו החוזה מול חברת הגז ולכן היא זכאית לעקל את השעון.
זאת למרות שגם הבעלים הקודם קיבל את השעון מאדם ממנו רכש את הנכס.
כשרכשתי את הדירה ביצעתי העברת בעלות בחברת הגז וביקשתי להשאיר את הגז מנותק. אולם כעת אני מגלה שהם לא ביצעו את הפעולה והחוזה נותר על שמו של הבעלים הקודם.
גם לאחר ששילמתי את החוב, תוך הבטחה לבדיקת העיניין, הייתי צריך לפנות מספר פעמים עד שהשינוי בוצע בפועל והחוזה עבר להיות על שמי, כמו כן, נדרשתי לפנות מספר פעמים כדי לקבל את הקבלה עבור התשלום. הקבלה הגיעה רק לאחר פניה בכתב (ומספר רב של פניות טלפוניות) ונשלחה לפקס, העותק המקורי שנטען כי יישלח במקביל בדואר, לא הגיע מעולם.
כעת, החברה מתנערת ממני וטוענת ששעון הגז לא שייך לי ואיני זכאית לקבל החזר כספי.
אם החברה טוענת ששעון הגז שייך לבעלים הקודמים של הדירה - ז"א ששעון הגז אינו מושאל ע"י החברה? האם בקניית הנכס אני הופך להיות הבעלים החוקי של הנכס וכל מרכיביו? כולל שעון הגז?
תודה רבה,
שרה
שרה שלום,
הכל תלוי במערכת החוזים וההסכמים שבין הדייר הקודם לבין חברת הגז ובין נציגות הבית המשותף.
לפיכך לא אוכל לענות לך באופן גורף מבלי לבחון את הסיכומים.
באופן עקרוני ככל שהשעון היה בבעלות מלאה של מוכר הדירה וככל שהשעון הושאר לך הרי שאת זכאית לבעלות עליו.
בברכה,
עו"ד אבירם גולדשטיין
• אין בתוכן האמור משום המלצה, ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי; ואין להסתמך על האמור, לבחינת העניין באופן מעמיק ומקיף מומלץ לפנות לעו"ד לצורך קבלת ייעוץ משפטי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ורו"ח גלעד פינקלשטיין 053-6247704
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר