הסיפור שלי הוא כזה:אני עוסק בצבעות וכבר שנים אני קונה צבע מחברת אשכולית קמיפורד. אני עוסק בפרוייקטים גדולים ועובד עם חברות גדולות ויום אחד הזמנתי צבע על סה"כ 12אלף ש"ח. צבעתי כמה ימים (אני צובע עם קומפרסור) .פתאום איך שיצאה שמש חזקה הצבע השתנה מלבן לוורוד ומנהלי העבודה אמרו לי לצבוע הכל מחדש וכל הצבע על סה"כ 12אלף ש"ח היה פגום ונגרם לי נזק ב12אלף ש"ח+זמן עבודה רב כמובן שסירבתי לשלם על הצבע ובאתי למשרדיהם עם צילומים והם סירבו להאמין והגישו נגדי תביעה על סה"כ 17אלף ש"ח והגשתי תלונה נגדם על סה"כ 80ש"ח. רציתי לדעת מה הסיכויים שאני יפסיד במשפט ומהם הסיכויים שאני יזכה במשפט תודה רבה לכם מראש
וד"א עוד שאלה קטנה כאשר באו אליי הוצעה לפועל רק בני בן ה17היה בבית אז האם ניתן היה להם להוציא לי רכוש מהבית היות ובני קטין והאם לאחר שהפקדתי פיקדון על סה"כ 17אלף ש"ח אני יכול לקבל את רכושי חזרה?
לב שלום,
1. בכל הליך משפטי יתכן שתזכה או תפסיד ואיני יכול לדעת מראש מהם סיכוייך.
2. הפרטים שמסרת חלקיים, כך למשל לא ברור לי כיצד הנך דורש 80,000 ש"ח כאשר הנזק עליו אתה מדבר הוא רק 12,000. האם הגשת תביעה? כי אתה מדבר על תלונה? תלונה למי?
3. לא ברור לי מדוע החליטו לתבוע אותך? האם לא שילמת עבור הצבע?
4. באופן כללי אם מכרו לך מוצר פגום ויש לך ראיות לכך (תמונות + עדים) אתה רשאי לתבוע בגין הנזק שנגרם לך כולל אובדן הרווח והוצאות נוספות ככל שהתווספו כגון הסרת הצבע הפגום וכיו"ב.
ואולם באשר לבחינת הסיכויים והסכומים שביכולתך לתבוע מומלץ להתייעץ עם עו"ד.
5. בעניין ההוצאה לפועל, החוק מאפשר לבצע צו להוצאת מעוקלים מחצרים כאשר במקום נמצא ילד מגיל 16 ומעלה. לא זאת בלבד אלא שגם כאשר במקום נצא ילד מתחת לגיל 16 מותר להוציא מעוקלים אם ראש ההוצאה לפועל אישור זאת בשים לב לנסיבות ו/או אם נמצא עם הקטין אדם הנחזה להיות אחראי עליו.
הנני מאחל לך הצלחה רבה בהמשך,
יודגש כי האמור לעיל אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או חוות דעת משפטית ואין להסתמל על האמור.
לצורך קבלת ייעוץ מומלץ לפנות לעו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ורו"ח גלעד פינקלשטיין 053-6247704
אכן לא שילמתי על הצבע והגשתי תביעה על סה"כ 80 אלף ש"ח לא רק בגלל הצבע אלה בגלל אובדן ימי עבודה יש לי זמן מוקצב לכל פרויקט וכל יום שאני מפסיד זה המון כסף 5אלף ש"ח פלוס מינוס ואני פוחד כי המון אנשים אמרו לי שאין לי סיכוי מול חברות גדולות כאלו משום שהשופטים תמיד פוסקים לטובת החברות ולא לטובת האזרח הקטן לכן אני גם קצת פוחד להכנס לכל זה אני מפחד לסיים בכל הסיפור הזה ללא קורת גג משום שמספיק שהלך לי פרויקט אחד ולא עמדתי בזמנים ולא קיבלתי את כספי כל העסק הלך לי תודה רבה לך על המענה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר