לפני כ 3 שנים אבי פתח חברה בע"מ על שמי (אני בעלת החברה ובעלת המניות) כיוון שהיה מוגבל בבנק ולא יכל לפתוח על שמו.
הוא מנהל את הכל בפועל לבד, אין לי שמץ של מושג מה הולך שם בכלל.
הבעיה היא שהוא נכנס שם להרבה חובות, והפחיד אותי שלא ירדפו אחריי הנושים ושלא כל החובות ייפלו עליי, והיה צריך הלוואות דחוף אז לאורך כל הזמן הזה יוצא שהבאתי לו הלוואות בסך כולל של כ 100,000 ש"ח.
אני כל הזמן מבקשת ממנו שידאג רק לשלם את החובות כבר ולסגור את החברה אך כל פעם יש לו תירוצים אחרים, והוא מאיים עליי כל הזמן שלא אדבר איתו בכלל בנושא ושאין לי זכות להגיד לו כלום,או לשאול כלום ולהגיד לו מה לעשות, ולא - הוא פשוט יתנתק מהכל וישאיר אותי לבד עם כל החובות שיצר.
כבר יש חב' שאיתה הוא בקשר עסקי שתובעת אותו ואותי כי קיים חוב על סך 50,000 ש"ח שלא שילם. מה שכן, הוא כתב להם הצהרה שההתנהלות שלו מולם נעשה ללא ידיעתי ושאני לא קשורה במטרה לנסות שלא אצטרך להגיע למשפט. (בינתיים אני עוד לא יודעת מה קורה עם זה).
השאלה אם יש בכלל משהו שאני יכולה לעשות בנדון?? כי חתמתי לו על פתיחת החברה בגיל 25 כלומר הייתי בוגרת..
רעות שלום,
מאחר ואיני יכול לעיין במסמכי החברה איני יכול להבין באופן ברור את המצב המשפטי בו הנך נמצאת.
כעיקרון:
1. ככל שאת בעלת המניות בחברה בלבד- במצב רגיל אינל חייבת בחובות החברה אלא רק עד גובה השקעתך בחברה. ככה שככל שאין כסף בחברה, כל שיכולים הנושים לעשות הוא לפרק את החברה ולקחת את נכסיה ולא יוכלו לגעת בנכסיפ הפרטיים שלך.
2. במיקרים חריגים וקיצוניים ישנה אפשרות להרים מסך ולתבוע את בעלי המניות אבל לא נראה שזה המצב.
3. ככל שאת רשומה כבעלת תפקיד מרכזי בחברה (למשל דירקטורית / מנכ"ל) ניתן יהיה לתבוע אותך באופן אישי ככל שהתרשלת בתפקידך.
4. ככל שחתמת לחברה על ערבויות כלשהן- ניתן יהיה לתובע אותך כמי שערבה לחובות החברה.
מאחר ואין בפני כל מסמך ומאחר ואינך יודעת בדיוק מהם תפקידייך בחברה ועל אילו מסמכים בדיוק חתמת, רצוי לפנות ללא דיחוי לעו"ד, למסור לו את כל המידע והמסמכים שברשותך על-מנת שיברר היטב את מצבך המשפטי. ולקבל ייעוץ כיצד כדאי לך לפעול.
בברכה,
עו"ד אבירם גולדשטיין
• אין בתוכן האמור משום המלצה, ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי; ואין להסתמך על האמור, לבחינת העניין באופן מעמיק ומקיף מומלץ לפנות לעו"ד לצורך קבלת ייעוץ משפטי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ורו"ח גלעד פינקלשטיין 053-6247704
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר