אני שוכרת דירה. על החוזה אני חתומה עם אישה שמעולם לא פגשתי, הצ'קים רשומים לפקודתה (ככל הנראה מדובר באישה נכה, מוטבת של ביטוח לאומי, ומשפחתה רשמה על שמה את הנכס כדי לקבל הטבות) ובכל העניינים מטפל אחיה של האישה. הוא זה שמקבל ממני את הצ'קים כל פעם.
בחודש האחרון הוא ביקש ממני לתת לו כסף מזומן במקום אחד הצ'קים (אני מניחה שזה על מנת שהכסף ייכנס לכיסו ולא לחשבון הבנק של אחותו). הוא מוכן לחתום לי שקיבל מזומן במקום הצ'ק.
היחסים בינינו עדינים מאוד- כאשר אמרתי לו שאני חוששת מצעד כזה כי אני למעשה מפרה פה את החוזה שלי מולה, הוא כעס ואיים לא לחדש את החוזה במועדו ואף סרב לקבל את הצ'קים האחרים.
עד כמה זה מסוכן מבחינתי לתת לו מזומן באופן חד פעמי? האם יש דרך לעשות זאת שתגן עליי מבחינה משפטית?
האם העובדה שהוא יחתום לי על הצ'ק ויכתוב שקיבל מזומן תמורתו מספיקה?
רעות שלום,
מפנייתך נראה שנכנסת למצב לא פשוט כבר מלכתחילה.
אם הבנתי נכון, את שוכרת דירה מבעל הדירה כאשר חוזה השכירות כלל לא נעשה מולו אלא מול צד שלישי שזכויותיו לגבי הנכס אינם ברורות.
מי קבע שהצד השלישי בכלל מיופה כח לחתום על חוזה בשם המשכיר?
יתכן שהחוזה כלל לא מחייב את המשכיר.
אולם ככל שהוא חותם לך על מסמך בו הוא מצהיר שקיבל את הכסף בגין אותו חודש במזומן בכדי להעבירו לאחותו, גם אם בפועל לא יעביר את הכסף ואחותו תחליט לתבוע אותך בגין אי תשלום הכספים של אותו החודש, הרי שתהיה לך האפשרות לשרשר את התביעה אליו.
בברכה,
עו"ד אבירם גולדשטיין
• אין בתוכן האמור משום המלצה, ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי; ואין להסתמך על האמור, לבחינת העניין באופן מעמיק ומקיף מומלץ לפנות לעו"ד לצורך קבלת ייעוץ משפטי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ורו"ח גלעד פינקלשטיין 053-6247704
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר