אני בעל מניות בחברה פרטית,אך לא פעיל בחברה,שאלתי היא, אם החברה תוכרז כפושטת רגל, או שתיתבע ע"י העובדים למתן פיצויים וכדומה,האים יכולים לתבוע גם אותי אף שאני לא פעיל בחברה?
שלום,
כאשר מדובר בחברה פרטית בערבון מוגבל.
המשמעות של המילה בע"מ היא שבעלי המניות אחראים רק עד לגובה השקעתם בחברה.
ככה שכעיקרון הדבר היחיד שאתה יכול לאבד הוא את השווי של המניות שברשותך).
ישנו מעין מסך בין החברה לבין בעלי המניות שלה, ככה שבעלי המניות אינם אחראים לחובות של החברה.
יחד עם זאת ישנם חריגים שצריך לקחת בחשבון כגון:
1. ערבות אישית- אם אתה חותם ערבות אישית לחברה, אתה יוצר סיטואציה לפיה ככל שלחברה אין כסף לשלם ניתן לתבוע אותך כערב של החברה.
כך למשל כאשר אדם מקים חברה פרטית ומעוניין לקבל מהבנק שירותים שונים עבור החברה, הבנק בד"כ יבקש מבעל המניות לחתום על ערבות אישית לחברה, ככה ככל שהחברה לא תשלם חובותיה לבנק, יוכל הבנק להיפרע מהערב (בעל המניות). ככל שאינך ערב לחברה לא ניתן יהיה להיפרע ממך באופן אישי.
2. הרמת מסך- במקרים נדירים כגון מרמה, מימון דק וכו', יכול בית המשפט לצוות על הרמת המסך שבין החברה לבין בעלי המניות ולאפשר לנושי החברה לתבוע את בעלי המניות באופן אישי.
בברכה,
עו"ד אבירם גולדשטיין
• אין בתוכן האמור משום המלצה, ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי; ואין להסתמך על האמור, לבחינת העניין באופן מעמיק ומקיף מומלץ לפנות לעו"ד לצורך קבלת ייעוץ משפטי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ורו"ח גלעד פינקלשטיין 053-6247704
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר