שלום.
אני בונה אתרים, עצמאי.
לפני כ-10 חודשים סגרתי עסקת בניית אתר עם לקוח. אתר תדמית לעסק. התשלום תוכנן כך: 25% מקדמה, 50% עם אישור עיצוב האתר, 25% עם העלאת האתר לאויר.
בלוח הזמנים בהסכם ציינתי: לוח הזמנים תלוי בשיתוף הפעולה של הלקוח: העברת חומרים, אישור סקיצות.
הלקוח שילם מקדמה כמסוכם והתחלנו לעבוד.
במשך כחודשיים עשיתי כ-25% מהעבודה: 3 סקיצות עיצוב לאתר עם 2 וריאציות לכל סקיצה, כתיבת תכנים לאתר, תכנון הטפסים, מיון התמונות לגלריה. לבקשת הלקוח, שלחתי לו מייל מרוכז עם כל דוגמאות העיצוב. הלקוח לא הגיב. התקשרתי. אין תגובה.
לא יצרתי קשר שוב. אולי זה לא בסדר מצידי. השאלה אם זה לא בסדר מצד התנהגות אנושית, או שיש כאן הפרה של איזה סעיף חוקי.
אחרי 7 חודשים הלקוח חוזר וטוען : אני לא צריך את העבודה, השב לי את כל הכסף. הוא מאשים אותי: למה לא יצרת קשר כל כך הרבה זמן.
אני משיב: בהסכם בינינו כתוב בבירור שאי אישור סקיצות מעכב את התקדמות העבודה. ואתה לא אישרת את הסקיצות. אני לא מחזיר כסף שעשיתי תמורתו עבודה.
אני מוכן לתת לו פיצוי של 20% מתוך המקדמה ששילם. אך הוא רוצה את כל הסכום חזרה.
אני רוצה לוודא שאני צודק...
תודה רבה.
נתן שלום,
נראה על פניו כי הלקוח שלך הפר חוזה על כך שלא נענה לפנייתך לאחר שהעברת אליו את עבודתך. ואולם גם עליך חלה החובה ליצור קשר עם הלקוח לעניין זה.
מאחר ולא ראיתי את החוזה ורק על סמך דבריך כאן , אני חושבת שזה נכון לסכם עם הלקוח תשלום מסויים עבור העבודה שכבר נעשתה והחזר מלא על עבודה שלא נעשתה. מאידח לא ברור לי מה היו המניעים של הלקוח לסגת מהעסקה.
בברכה
איריס טרומן, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ורו"ח גלעד פינקלשטיין 053-6247704
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר