שלום רב
שמי אבי ואני נבחנתי במבחן הרשות לני"ע במקצועית א' בתאריך 5.12.2010. הציון אותו קיבלתי הוא -55 (60 זה עובר) ומאחר והתברר לי כי בשאלת אג"ח להמרה "טעיתי" החלטתי להגיש ערעור בשאלה זו. בתשובה שהובטח לי שתהיה מנומקת קיבלתי דחייה של הערעור בשורה וחצי של מלל חסר כל קשר לערעור.
כמובן שהתייעצתי בשאלה זאת עם המרצים הבכירים בארץ שפשוט לא האמינו שהערעור לא התקבל. עושה הרושם שמי שקרא את הערעור לא הבין כראוי את הערעור ובכך לא עשה מלאכתו נאמנה, ואף יותר מכך הוא יצר רעידת אדמה במבחני הרשות. לצורך העניין הוא ביטל את הנחת הרציונאליות. במצב כזה של ביטול הנחת משקיע רציונאלי לאף שאלה באף נושא אין סיכוי לנסח תשובה נכונה. מדפדוף במבחנים אחרונים ניתן לראות במדויק כי ביטול הנחת משקיע רציונאלי ועקרונות השוק המשוכלל מבטלת כשליש מהשאלות בממוצע בכל מבחן. מכאן עולה שנעשה לי חוסר הוגנות וצדק מחרידה, ולא רק לי אלה לכל מי שיבחן בעתיד ויפגוש שאלות מסוג זה. מלבד רצוני לצדק והוגנות רציתי אף לתקן מציאות חדשה של בילבול במבחני הרשות העתידיים.
ברשות טוענים ואני מצטט: "בהתאם לחוק סעיף 11(ה) לתקנות החברה ההחלטה בערעור היא סופית ולא ניתן לערער עליה".. בהתאם למצב שנוצר מה הייתם ממליצים לי לעשות? ידוע לי כי במבחני עבר של הרשות הגישו בג"צ. האם זאת הדרך היחידה? מהוא תהליך הגשת בג"צ ועלותו? אני ממש אודה לכם אם תעזרו לי.
ב ב ר כ ה
אבי קדוש
שלום,
הפורום הנ"ל אינו הכתובת לשאלתך.
אך באופן כללי ,כאשר החוק אינו מאפשר לערור על החלטה מסויימת, אכן ניתן להגיש בג"צ בעניין.
בג"צ הינו בית המשפט המוסמך לתת סעד למען הצדק וכל רשויות המדינה כפופות להחלטתו.
מדובר בהליך יקר.
לפרטים נוספים הפנה שאלתך לעו"ד הבקיא בתחום.
בברכה,
עו"ד אבירם גולדשטיין
• אין בתוכן האמור משום המלצה, ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי; ואין להסתמך על האמור, לבחינת העניין באופן מעמיק ומקיף מומלץ לפנות לעו"ד לצורך קבלת ייעוץ משפטי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ורו"ח גלעד פינקלשטיין 053-6247704
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר