שלום רב,
לפני כשנה שמתי לב בפירוט חיוב כרטיס האשראי שלי, שאני משלמת 10 ש"ח לחודש עבור 012 סמייל. התקשרתי וביקשתי לבטל את השירות עבורו אני משלמת. חשבתי שמדובר בשיחות לחו"ל. החיובים המשיכו. היום ניהלתי שיחות רבות עימם, האחרונות עם מנהלת בכירה בשירות לקוחות. תמצית הסיפור:
לפני 10 שנים נרשמתי טלפונית לשירות שיחות לחו"ל דרך חברת 012 (אז נדרשנו כולנו להירשם לשירות כזה) שהיה כרוך בתשלום 4-5 ש"ח לחודש. מסתבר, ללא ידיעתי, שהם רשמו אותי גם שירות אינטרנט אנאלוגי. בזמנו דובר על עיסקה שבאה יחד עם שירות השיחות לחו"ל. מאז גובה החברה ממני תשלום עבור שירות זה. ב-2007 הוכפל סכום הגבייה וכיום מדובר כאמור ב-10 ש"ח לחודש. על פי הודאתם, השירות אינ וקיים, אין משתמשים בו יותר.
אין אני משתמשת ומעולם לא השתמשתי בשירותי אינטרנט של 012. בנוסף, לא ידעתי שאני מנוייה לשירות זה. בשיחות הרבות שניהלתי עימם היום הובהר לי שאין יותר משתמשים בשירות אנאלוגי זה, שהם מכנים "דייל אפ dial up".
התלוננתי על גביית הכספים עבור שירות שלא רק שמעולם לא השתמשתי, אלא שלא קיים זה שנים רבות ולא קיימים לקוחות לשירות זה.
מעולם לא קיבלתי חשבוניות או קבלות או הודעות במייל (כמה אירוני, זה האחרון). טענתה העיקרית של המנהלת הבכירה (הילה, מס' עובד 80400) היא, שהייתי צריכה לבדוק בפירוט כרטיס האשראי שלי. מסיבותיי האישיות, לא ראיתי.
הילה הנ"ל הציעה לי בסופו של דבר להשיב לי סכום של 120 ש"ח עבור גבייה שלהם במהלך השנה שחלפה. לא הסכמתי, ביקשתי החזר על כל שנות תשלום עבור שירות שלא יידעו אותי שהוא קיים ושרשמו אותי ללא ידיעתי, לשלם עבורו.
מה דעתכם? אני בטוחה שלא רק ממני הם גובים עבור שירות שאינו תקף יותר בעולם. הילה נשמעה מבוהלת למדיי, עליי לציין.
תודה
שלום רב,
במידה והמקרה הינו כפי אשת מתארת, הנני סבור כי באפשרותך לתבוע את כל המגיע לך גם רטרואקטיבית.
זאת ואף מעבר לכך הינני סבור כי מדובר במקרה אשר ראוי להתברר כתובענה ייצוגית.
תובענה ייצוגית הינו הליך בו התובע למעשה תובע בשם קבוצה מסויימת של ניזוקים כאשר גובה התביעה עבור כל אחד בנפרד הינו נמוך יחסית.
לאור ה"שירות" שהתובע המייצג עושה למען הציבור, ביהמ"ש נוטה לפסוק לו גמול מיוחד (כמובן רק במידה שהתובענה מתקבלת) ובד"כ מדובר בסכומים מאוד משמעותיים של כסף.
האמור אינו מהווה ייעוץ משפטי או ייעוץ כלשהו. לצורך קבלת ייעוץ מומלץ לפנות לעו"ד המתמחה בתחום.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ורו"ח גלעד פינקלשטיין 053-6247704
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר