שלום,
נרשמתי ללימודי תעודה, במסגרת עסקה טלפונית שילמתי את דמי הרישום ובנוסף את שכ"ל.
לאחר מפגש אחד הודעתי שאינני מעונינת להמשיך את הלימודים.
בית הספר מוכן להחזיר רק 80% משכ"ל בטענה שהם נפגעו קשות מבקשתי להפסיק את הלימודים.
אני שוקלת לפנות לבית משפט לתביעות קטנות, אינני חושבת שאני צריכה לשאת בתשלום מעבר לדמי הרישום.
יש לציין כי לא הוחתמתי על מסמך/חוזה העוסק בפרישה במהלך הלימודים.
תודה מראש,
קרן
קרן שלום,
הפרטים שמסרת אינם מספיקים לצורך מתן מענה מלא לסוגיה.
ככלל מוסדות לימוד נהגים לרשום על טופסי ההרשמה את גובה שכר הלימוד ואת אופן הביטול ובד"כ ביטול לאחר תחילת הלימודים מזכה בהחזר חלקי בלבד של שכ"ל ששולם.
במידה ולא נחתם כל הסכם הנני סבור כי מדובר בעסקה מתמשכת כהגדרתה בחוק הגנת הצרכן, ובהתאם לכך כנראה שיהיה עלייך לשלם עבור אותו חלק מהשרות שכבר קיבלת.
כמו כן, לפי דיני החוזים ניתן לבטל עסקה באמצעות הודעת ביטול בלבד.
ואולם יתכן שעצם הביטול גרם נזק לאותו מוסד שהרי לא יכל לקבל תלמידים חדשים לאחר שכל המקומות בקורס נתפסו.
לאור כל זאת הרי שחשוב מאוד לבחון את אופי הנסיבות של העסקה ולבחון מדוע למעשה הוחלט על ביטולהלימודים (האם המוסד סיפק לך כל מה שהתחייב וכו').
לאור כל זאת הרי שאיני יכול לענות לך באופן ברור וחד משמעי, ואני ממליץ לך לברר את הנושא עם עו"ד המתמחה בתחום הצרכנות.
באשר לשאלתך על תביעות קטנות אכן ביהמ"ש לתביעות קטנות זו ערכאה המוסמכת לדון בתביעות מסוג זה. ניתן לקבל ייעוץ גם מהמועצה לצרכנות.
כל האמור לעיל אינו מהווה ייעוץ משפטי או ייעוץ מסוג כלשהו, ועל כן אין להסתמך עליו. לצורך קבלת ייעוץ מקיף ומלא מומלץ לפנות לעו"ד הבקיא בתחום.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ורו"ח גלעד פינקלשטיין 053-6247704
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר