בן זוגי בעל חברת בע"מ, אשר בעבר יחד איתו עבד בחברה שותף (לא רשמי). את כל ההוצאות והכנסות הם חילקו ביניהם. אך כאשר העובד עזב את עבודתו אצל בעלי, מסתבר שהוא החליט לתבוע אותו. לפני יומיים בעלי קיבל מכתב מהוצל"פ שבו צויין שהעובד שלו תבע אותו בבית משפט השלום וזכה בתביעה על סך 130 אלף ש"ח. לא ברור מאיפה הסכום?
בעלי לא ידע אפילו על תביעתו ולא קיבל שום הזמנה למשפט. וכמובן שהפסק דין ניתן ללא נוכחותו.שאלתי היא, האם ניתן להגיש ערעור על פסק הדין?
שלום,
כאשר מוגש כתב תביעה, לחייב ישנם 30 ימים מיום שהומצא לו כתב התביעה להגיש כתב הגנה (כאשר מדובר בסדר דין רגיל), כאשר לא מוגש כתב הגנה זכאי התובע לבקש פסק דין בהעדר כתב הגנה (בד"כ ינתן פסק דין שמעניק לתובע את כל הסעדים שביקש).
מאחר ולהבנתי כתב התביעה כלל לא נמסר לבעלך, באפשרותו לבקש את ביטול פסק הדין תוך 30 ימים מרגע שהומצא לו. ככל שתתקבל בקשתו יוכל להגיש כתב הגנה וככל שלא תתקבל יוכל להגיש ערעור.
מאחר ולהבנתי כבר נפתח תיק הוצאה לפועל יש לפנות במקביל להוצאה לפועל בבקשה לעיכוב הליכים ובהתנגדות לביצוע פסק הדין.
מאחר ומדובר במספר רב של בקשות והליכים, רצוי מאוד לפעול באמצעות עו"ד.
בברכה,
עו"ד גולדשטיין אבירם
• אין בתוכן האמור משום המלצה, ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי; ואין להסתמך על האמור, לבחינת העניין באופן מעמיק ומקיף מומלץ לפנות לעו"ד לצורך קבלת ייעוץ משפטי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ורו"ח גלעד פינקלשטיין 053-6247704
תושדה על התשובה המהירה.
יש לי שאלה נוספת להמשך הנושא.
בעלי קיבל את פסק הדין לפני יומיים ופסק הדין ניתן ב22.11.2010 והתיק נפתח בהוצל"פ ב28.12.2010, ז"א עברו 30 יום.
האם בכל זאת אפשר להגיש ביטול פסק הדין או לערער עליו?
שוב שלום,
המועד בו מתחילה ספירת מניין הימים הוא מהמועד בו פסק הדין "הומצא" לנתבע. התחום של דיני המצאה הוא תחום רחב, יתכן ופסק הדין נשלח לבעלך בדואר רשום עם אישור מסירה, והדואר חזר, במקרים כאלו ניתן להמציא את פסק הדין עם שליח/ באמצעות הדבקה על הדלת ולעיתים אפילו פרסום על לוח המודעות בבית המשפט ייחשב להמצאה. יש צורך לברר את העניין לגופו.
ככל שפסק הדין עצמו (לא מכתבים מההוצל"פ) הומצא לו רק לפני יומיים, וככל שמדובר בסדר דין רגיל בבית המשפט, הרי שיש לו 30 ימים מרגע שקיבל את פסק הדין לבקש את ביטולו, ככל שבקשת הביטול תדחה, קמה לו הזכות לערער על פסק הדין.
יש לבחון את המקרה לגופו, לברר את התמונה המלאה מול הצד השני, מול ביהמ"ש ומול ההוצל"פ ולפעול מול ביהמ"ש לצורך ביטול פסק הדין ומול ההוצאה לפועל לעיכוב ההליכים.
בברכה,
עו"ד אבירם גולדשטיין,
• אין בתוכן האמור משום המלצה, ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי; ואין להסתמך על האמור, לבחינת העניין באופן מעמיק ומקיף מומלץ לפנות לעו"ד לצורך קבלת ייעוץ משפטי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ורו"ח גלעד פינקלשטיין 053-6247704
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר