אתמול בסיום יום בעבודה חתמתי על חוזה בחברה העוסקת במימוש זכויות רפואיות (יש מספר חברות כאלה ולא אנקוב בשם).
קראתי את החוזה בתנאי לחץ ורק כשהגעתי הביתה נפל לי האסימון לגבי מידת החשיפה הדמיונית שעלולה להתקיים לגבי, אם אני מבין נכון.
בכוונתי היתה לכרות חוזה בו אני נותן הרשאה לאותה חברה לפעול מול 2 חברות ביטוח בלבד (לא ביטוח לאומי)
וכשהתשלום הכולל הוא תשלום חד במעמד פתיחת התיק ו25% מהתשלומים של חברות הביטוח.
בפועל בחוזה נכתב שההרשאה היא לגבי "ביטוחים" באופן כללי.
אם זה כולל ביטוח לאומי ואני לא מעוניין לתבוע הם יכולים לתבוע אותי על הסכום אותו הם אמורים היו לקבל - קרי סכום דמיוני.
מעבר לזה חוות דעת רפואיות עלי לממן לפי הצורך.
ציינתי והדגשתי בע"פ בכל זמן מולם שכל התביעה מסתכמת בכמה עלפי שקלים בודדים ולכן אין לי כדאיות להוציא סכומים נוספים מעבר למה שגלוי.
אני ממש באטרף ודי חרד שהם יכולים פשוט לתבוע אותי בסכום שימוטט את חיי.
שלחתי בקשה לביטול חוזה + ויתור על מה ששולם עד כה כסכום במעמד פתיחת התיק, כצעד אותו חשבתי להוגן.
מה מצבי ????
תודה וסליחה על האורך.
נראה כי אין חשיפה לדרישה עתידית של החברה לסכום שהיה מגיע לה אילו הסכמתי לתבוע גוף זה או אחר.
באמת דרקוני...
עד עכשיו אני לא מצליח להיות בפוקוס ולהבין מה החוזה אומר.
צרכן טיפש כבר אמרנו ?
ביידיש אני כבר מבין משפטים יותר טוב.
שלום רב,
פנה תחילה לחברה ושאל מה בכוונתם לעשות, לדעתי יאפשרו לך להפסיק את הטיפול בתביעתך, הרי הם טרם החלו בטיפול (ראה תשובתי הקודמת).
ובאופן כללי יתכן שחתמת על יפוי כח פשוט שמאפשר לחברה לעשות פעולות רבות בשמך לצורך הגשת התביעה.
ובאופן כללי, כאשר אדם מעוניין לתבוע את הביטוח או כל גוף אחר, עליו להוכיח את נזקו ולצורך כך פעמים רבות נדרשת חוות דעת רפואית.
אם לאחר שתברר את הפרטים לא תצליח לישב את ההדורים, פנה לייעוץ משפטי בעניין.
בברכה,
עו"ד גולדשטיין אבירם
• אין בתוכן האמור משום המלצה, ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי; ואין להסתמך על האמור, לבחינת העניין באופן מעמיק ומקיף מומלץ לפנות לעו"ד לצורך קבלת ייעוץ משפטי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ורו"ח גלעד פינקלשטיין 053-6247704
שלום,
ראשית, אני סבור שהחברה תאפשר לך לחזור מהחוזה בעיקר לאחר שהסכמת לשלם את הסכום הראשוני בגין פתיחת התיק.
שנית סביר להניח כי בהסכם עצמו ינשם סעיפים המדברים על הסנקציה במידה שההסכם מופר או שהלקוח מבקש את הפסקת הטיפול- בדוק סעיפים אלו.
שלישית, ככל שתתבע בביהמ"ש עומדות לרשותך טענות הגנה טובות כנגד החברה, מאחר וחזרת בך תוך יום אחד, הסכמת לוותר על התשלום הראשוני, מדובר בחוזה אחיד, ככל הנראה נפלו פגמים בכריתה כגון טעות, הטעיה, עושק וכיו"ב.
לפרטים בענייני צרכנות הפנה שאלתך לפורום צרכנות או פנה לעו"ד לקבלת ייעוץ.
אבל באופן כללי לא נראה שיש ממה להלחץ, פנה לחברה, אני מאמין שיסכימו לאפשר לך לחזור מההסכם.
בברכה,
עו"ד אבירם גולדשטיין
• אין בתוכן האמור משום המלצה, ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי; ואין להסתמך על האמור, לבחינת העניין באופן מעמיק ומקיף מומלץ לפנות לעו"ד לצורך קבלת ייעוץ משפטי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ורו"ח גלעד פינקלשטיין 053-6247704
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר