שלום,
כיזמת ובעלת עוסק מורשה, פניתי למספר חברות ישראליות שעוסקות במוצרי קוסמטיקה של ים המלח וביקשתי לרכוש מוצרים שלהם על מנת לשווק אותם באתר שהקמתי. האתר הינו בקונספט מכירה של מוצרים ישראליים ומיועדת לארצות צפון אירופה, סקנדינביה וכו'. משום מה, כל החברות שפניתי אליהן מסרבות לספק לי מוצרים בטענה שהם אינם מעוניינים לשווק את מוצריהם באינטרנט. מיותר לציין שלכל החברות הללו אתרים המפרסמים אותם ואפילו בשבירת מחירים. מיותר לציין שהתחייבתי ואהיה מוכנה לחתום איתם על הסכם בדבר המחירים שאפרסם ואשמח לקבל מהם הנחיות להכפל מחיר ובכל זאת הסירוב בעינו עומד. ואני שואלת : למה???? מדוע חברות ישראליות אין מאפשרות לרכוש מוצרים לשהם? האם עלי לעבור על החוק ולקנות מחנות ישראלית, עדיין במחירים מאוד נמוכים, ואת זה לשווק באינטרנט?? האם ברגע שאני קונה מוצרים מחנות מסויימת ואותם משווקת אני מכוסה מבחינה משפטית?
גל שלום,
לא אוכל להתייחס באופן ספציפי לשאלתך בשל מחסור ממשי בנתונים, רצוי מאוד לפנות לעו"ד ולקבל ייעוץ משפטי בעניין. על מנת להקים עסק כשר וחוקי יהיה עלייך לקבל אישורים מתאימים ממספר רב של גורמים בעיקר אם מדובר בייצוא של סחורה.
בברכה,
עו"ד גולדשטיין אבירם
איפרגן גולדשטיין, משרד עורכי דין.
• אין בתוכן האמור משום המלצה, ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי; ואין להסתמך על האמור, לבחינת העניין באופן מעמיק ומקיף מומלץ לפנות לעו"ד לצורך קבלת ייעוץ משפטי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ורו"ח גלעד פינקלשטיין 053-6247704
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר