שלום רב,
שאלתי היא ( בדיני חברות): מתווך הראה לי דירה - הוא החתים אותי על טופס תיווך שעליו התנוסס שם מסויים של חברה , החלטתי לרכוש את הדירה ולכן אני חייבת דמי תיווך - כשרציתי לשלם למתווך הוא ביקש שארשום שם אחר על הצ'ק - סרבתי ורשמתי את שם החברה שחתמתי בטופס. הוא נתן לי קבלה .
לאחר זמן מה הוא התקשר ושוב ניסה לשנות את הצ'ק וטען שאין לחברה חשבון בנק . לדעתי יש כאן משהו מאוד חשוד - ולכן שאלתי :
1.האם על קבלה שקיבלתיממנו חייב להיות מצויין הח.פ של החברה שלו ?
2. איך אפשר לבדוק אם החברה פיקטיבית , והאם זה מעניין אותי לצורך מילוי חובותי כלפיו ?
תודה !
איילת שלום,
הסיפור קצת מחשיד, על קבלה אמור להיות ח.פ של החברה, את מחוייבת רק כלפי מי שחתמת מולו על הזמנה בכתב לשירותי תיווך, כלומר אם חתמת מול החברה את מחוייבת רק לחברה.
לפי חוק המתווכים לאדם אסור לעסוק בתיווך אם אין לו רישיון תיווך (דבר שהייתי מבקש לבדוק) ואפילו מתווך מורשה אינו זכאי לדמי תיווך אם לא החתים אותך מראש על הזמנה לשירותי תיווך הכוללת את כל הפרטים הקבועים בתקנות.
בקיצור אם התחייבת כלפי החברה ושילמת לחברה (ולא בטוח שהיית צריכה לשלם לה) אז לא שאר העניינים לא אמורים לעניין אותך.
בברכה,
עו"ד גולדשטיין אבירם
איפרגן גולדשטיין, משרד עורכי דין.
• אין בתוכן האמור משום המלצה, ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי; ואין להסתמך על האמור, לבחינת העניין באופן מעמיק ומקיף מומלץ לפנות לעו"ד לצורך קבלת ייעוץ משפטי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ורו"ח גלעד פינקלשטיין 053-6247704
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר