אני מעוניין ליבא ביבוא מקביל עודפים של מוצרי אלקטרוניקה. העניין הוא שיש למוצרים יבואנים רשמיים בארץ, לפחות לחלקם.
אני יודע שחלקם מיובאים לארץ ביבוא מקביל.
בגלל שמדובר בעודפים, הם מגיעים עם תג המחיר הקמעונאי עליהם (אני משלם פחות פר מוצר).
יש לי כמה שאלות:
1. האם כדי לייבא את המוצרים ביבוא מקביל אני נדרש לאישור היבואן הרשמי בארץ? מה לגבי אלו שכבר מיובאים ביבוא מקביל?
2. האם רישום כיבואן מקביל פוטר אותי מהצורך באישור היבואן הרשמי? אם כן, היכן אני נרשם כיבואן מקביל?
3. האם המכס מחשיב את החשבונית שקיבלתי מהספקים מהם קניתי את המוצרים כערך לצורך מס או שהוא מתייחס לתגיות המחיר שעל המוצרים? או אולי המכס גובה מס לפי אותו סכום שמשלם היבואן הרשמי?
תשובות יכולות לעזור מאוד, אודה לכל תשובה.
שלום,
התשובות לשאלותיך דורשות בדיקות מעמיקות, ישנה משמעות לסוג המוצרים שברצונך לייבא, לארץ הייצור זהות הייצרנים וזהות הספקים.
לבחינת הרגולציה בעניין באפשרותך לפנות למשרד התמ"ת ולמשרדים הרלבנטיים.
כמו כן, רצוי לקבוע פגישה לייעוץ עם עו"ד הבקיא בתחום הייבוא.
בהצלחה.
בברכה,
עו"ד גולדשטיין אבירם
איפרגן גולדשטיין, משרד עורכי דין.
• אין בתוכן האמור משום המלצה, ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי; ואין להסתמך על האמור, לבחינת העניין באופן מעמיק ומקיף מומלץ לפנות לעו"ד לצורך קבלת ייעוץ משפטי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ורו"ח גלעד פינקלשטיין 053-6247704
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר