אני מעוניין להיכנס כשותף בחברה שנותנת שירותים בתחום העיסוק החופשי. החברה קימת 3 שנים ובה 3 שותפים ולצורך הכנסתי כשותף תוקם חברה חדשה בה החברה הקיימת תחזיק 75% ואני אחזיק 25% ממניות השליטה. כל הפעילות הקיימת תועבר מהחברה הקיימת לחברה החדשה.
בנוסף אני צפוי לקבל גם 25% ממניות הרווחים ברגע שאגיע ליעד מוסכם
על כל הצדדים מראש. אני אמור לפתח תחום חדש במשרד בו יש לי את הידע והנסיון.
עד שאגיע ליעד הרווחים אני אמשוך משכורת מינימלית (נמוכה משאר השותפים) וגם הם יקבעו את המשכורת שהם מושכים.
האם בעצם העובדה שהם מחזיקים גם יחד ב- 75% כדאי להסתכן ולהיות מיעוט בחברה החדשה בה שאר השותפים יכולים להיות בלוק חוסם בכל ההחלטות ? האם אפשר להקצות לכל אחד זכות הצבעה שווה באסיפת בעלי המניות ובדירקטוריון כך שהם בעצם לא יהיו "בלוק חוסם " אחד מולי ? על אילו הגנות כדאי להתעקש לרשום בתקנון ?
שלום,
לידיעתך, ניתן לקבוע כי בחברה פרטית יהיו סוגים שונים של מניות.
כך למשל ניתן להפריד בין הבעלות להנהלה באמצעות הנפקת מניות הנהלה ומניות רגילות, באופן בו תחזיק במרבית מניות ההנהלה ותוכל לקבל לבדך את כל ההחלטות בחברה, למרות ששאר השותפים מחזיקים ברוב המניות הרגילות (להרחבה בעניין ראה מאמר שכתבתי ואשר מפורסם באתר זה).
עליך לבחון את כל האפשרויות והתרחישים האפשריים, למשל מי בעל הזכות לפטר ולגייס עובדים? מי קובע ויכול לשנות את גובה המשכורות?
(יתכן תרחיש בו תפוטר מלעבוד החברה וכך למרות שתהיה שותף לא תזכה לקבל משכורת...).
הפורום נועד למתן מענה בשאלות כלליות ואינו המקום למתן ייעוץ משפטי, ובבדאי שאינו המקום לייעוץ עסקי או אחר בדבר כדאיות העסקאות והסיכונים הכרוכים בהן.
לכן אני ממליץ לך בחום לפנות לעו"ד וצורך קבלת ייעוץ משפטי ואולי אף לצורך עריכת הסכם בין מייסדים ו/או בין בעלי מניות ו/או שותפים ו/או ניסוח תקנון מוסכם תוך שמירה על האינטרסים שלך.
בברכה,
עו"ד אבירם גולדשטיין
איפרגן גולדשטיין, משרד עורכי דין.
• אין בתוכן האמור משום המלצה, ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי; ואין להסתמך על האמור, לבחינת העניין באופן מעמיק ומקיף מומלץ לפנות לעו"ד לצורך קבלת ייעוץ משפטי.
עליך לשקול בזהירות את העניין ולבחון מספר תרחישים כמו מה קורה אם שאר השותפים מחליטים לפטר אותך מלשמש כעובד של החברה, כלומר למרו
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ורו"ח גלעד פינקלשטיין 053-6247704
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר