קיבלתי הצעה מחבר לשעבר שאמר לי שבתמורה לעזיבתי את מקום עבודתי והצטרפות אליו (ע"מ לסייע לו בהקמת העסק החדש) אקבל 20 אחוזים מהמניות. בטרם עזבתי את מקום עבודתי נפגשנו אצל רואה החשבון שלו וחתמנו על טופס העברת מניות בגובה של 20% ממניות החברה. התרשלתי בבדיקה אם ההוראה בוצעה בפועל אצל הרשם ורק לאחר שעזבתי את מקום העבודה שלי נודע לי שההוראה לא בוצעה. האם אני יכול לדרוש מרשם החברות לבצע את הפעולה למרות שאותו שותף כעת מתנגד להעברת המניות.
ניסים שלום, על מנת לענות לך עלי ראשית לברר האם נחתם בינכם חוזה ? מדוע ההוראה לא בוצעה? האם הרשם התרשל ברישום או רואה החשבון לא העביר לרשם את ההוראה?
בברכה
איריס טרומן, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ורו"ח גלעד פינקלשטיין 053-6247704
לא נחתם בינינו חוזה. ההסכמות היו בעל-פה. תחושתי בדיעבד שהוא הורה לרואה חשבון לא לבצע את הפעולה עוד באותו הערב. לענ"ד כל מטרתו הייתה לעשות מצג שווא על מנת שאבוא לעזור לו במלאכת ההקמה ללא שכר משך תקופה ארוכה (כפי שאכן קרה בפועל).
האין בעצם החתימה על טופס העברת מניות פורמאלי משום התחייבות והסכמה בפועל (כמו חתימה על צ'ק)?
גם לחוזה אשר נעשה בעל פה קיים תוקף משפטי אולם קשה יותר להוכיחו. על פניו נראה כי היתה התחייבות בינכם ואף בוצעה העבודה בפועל. אם תחליט לנקוט באמצעים משפטיים, עדותו של רואה החשבון הינה בעלת משקל משפטי נכבד ואולם תנסה לברר בשיחת טלפון שאתה תנהל מולו ( רצוי מוקלטת) לגבי ההוראה הנתנה או לאוו.
בברכה
איריס טרומן, עו,ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ורו"ח גלעד פינקלשטיין 053-6247704
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר