בתאריך 19.10.10 הגעתי למרכז האוניברסיטאי באריאל על מנת להשלים בגרות בפיסיקה (לא שחסרה לי בגרות אני פשוט צריך את זה לעוד קורס באוניברסיטה).
נאמר לי שהקורס והמכינה התחילו כבר לפני שבועיים ואין באפשרותי להרשם, בשיחה עם יועצת המכינה שבה הצגתי לה את הידע האקדמאי שלי היא הבינה שאני אפילו בפער על שאר התלימידים במכינה ואין שום בעיה להרשם לקורס (השבועיים הראשונים הם מבוא מתמטי)- היועצת הרכיבה לי מערכת שעות לקורס ואמרה לי ללכת לשלם בדלפק המכינה.
בדלפק המכינה לאחר שהיועצת אישרה לי להרשם לקורס בגרות בפיסיקה מיליתי פרטים אישיים (קובץ 1- שימו לב לסעיף 3 בדף 4 ).
נשאלתי איך ברצוני לשלם – אמרתי כרטיס אשראי, הפקידה התקשרה, העבירה את הפרטים ואמרה לי כי עלות הקורס היא 1580 ש"ח (575 שכ"ל+175 דמי רישום+340 דמי שמירה+380 דמי רווחה+110 בחינות)- הסכמתי והעברתי לבחורה בטלפון את פרטי כרטיס האשראי שלי לאחר שזו חוזרת על פרטי התשלום. מבחינתי הסכום הגיוני כיוון שאני לוקח קורס אקדמאי באוניברסיטה הפתוחה עלותו כ2200 ש"ח ושם זה בסך הכל קורס לבגרות. בכל אופן ווידאתי פעמיים (גם בדלפק וגם בטלפון) כי זה מלוא הסכום ואני לא חייב למכינה עוד תשלום- נאמר לי שכן (גם בטלפון וגם מול הפקידה).
ביקשתי חשבונית, היא אמרה שיש כרגע בעיה בפקס (לא הבנתי מה הקשר לפקס- אז הוסבר לי שהבחורה בטלפון צריכה לשלוח להם את החשבונית) ושיש את החשבונית שלי באתר האינטרנט של המכינה דרך כניסה לחשבון של במכינה. (קובץ 2 )
לאחר כחודש נכנסתי שוב לאתר כדי לבדוק ציון בחינה בקורס ולהפתעתי המוחלטת גיליתי כי אני בחוב של כ- 6000 ₪ למכינה (בדיוק מאותו מקום שהורדתי את החשבונית, השתנו הפרטים של החשבונית והופקה חשבונית חדשה. (קובץ 3 - חשבונית חדשה)
כשהגעתי לברר- נאמר לי שאכן כך הדבר והסבירו לי פתאום חישוב אחר עבור גובה שכר הלימוד, עוד נאמר לי שה-1580 היו רק "מקדמה", מילה שלא שמעתי ביום נירשמתי אפילו לא פעם אחת!
השבוע הגעתי למנהלת המכינה אך השיחה העלתה חרס ונתבקשתי לכתוב מכתב לועדת חריגים.
מס' דברים אישיים:
א. להבנתי הפקידה שאצלה נרשמתי לא מתפקדת כפקידת דלפק והרשמה באופן יומיומי -כנראה החליפה את מי שצריכה לעשות זאת ביום יום.
ב. כשצילמתי את התיק האישי הופתעתי לגלות שיש עוד מסמך שלא הוצג בפניי ולא הוחתמתי עליו -"התחייבות לתשלום שכר לימוד" בו מופיע קישור לאתר שם אולי רשום הפירוט המלא של שכר הלימוד (קובץ 4).
ג. תקלה נוספת שגיליתי כשהוצגה לפניי החשבונית שנשלחה אליהם בפקס היא שחוייבתי על סך 110 ש"ח במסגרת ה-1580 על בחינת אמיר"ם, בחינה שמעולם לא ניגשתי אליה ולא ביקשתי להבחן בה.
ד. להבנתי ישנו נוהל מסודר שבו ראשית נרשמים למכינה במדור שכר לימוד, ולאחר מכן ניגשים ליועצת המכינה כדי להרכיב מערכת שעות (אצלי נעשה תהליך "מזורז" כפי שטענה היועצת ומנהלת המכינה)
ה. איך יתכן שדרשו ממני רק מקדמה אם נרשמתי באיחור של שבועיים לקורס וויתרתי על מלגות?
ו. לא הוצעה לי הנחה של 10% (חיילים משוחררים שמשלמים באופן עצמאי ולא דרשו מלגות) כפי שכתוב בתקנון המוסד.
ז. אני לומד כרגע באוניברסיטה הפתוחה באופן עצמאי קורסים ברמה הרבה יותר גבוהה מבחינת קושי, לא הייתי מעלה על דעתי לשלם עבור קורס בודד יותר מ-7400 ₪ ועובדה ששילמתי באותו רגע בכרטיס אשראי 1580 ₪ ב-3 תשלומים.
מה אני יכול לעשות והאם למוסד יש דרך לגבות ממני את התשלום?
תודה על העזרה
עידו שלום,
הפורום נועד למענה על שאלות משפטיות כלליות בתחום המשפט המסחרי והעסקים.
הפרום אינו המקום הראוי למתן ייעוץ משפטי פרטני ומקיף בשאלות ספציפיות .
לצורך קבלת ייעוץ משפטי ופרטני, באפשרותך לפנות לאחד מעורכי הדין באתר.
בברכה,
עו"ד גולדשטיין אבירם
איפרגן גולדשטיין, משרד עורכי דין.
• אין בתוכן האמור משום המלצה, ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי; ואין להסתמך על האמור, לבחינת העניין באופן מעמיק ומקיף מומלץ לפנות לעו"ד לצורך קבלת ייעוץ משפטי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ורו"ח גלעד פינקלשטיין 053-6247704
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר