שלום
עבדתי בחברה כמנהל עבודה
וחתמתי בשמה ע"ג תעודות משלוח
לספק מסוים
בנתיים פוטרתי מהחברה שגם נסגרה והיא חדלת פרעון
האם ניתן לתבוע אותי כאשם באי תשלום
הקבלן נעלם והספק אומר שעו"ד מטעמו יתבע אותי
מה עלי לעשות
תודה
אריק שלום,
באופן עקרוני כאשר אדם פועל כשלוח של החברה בה הוא מועסק, ככל שיש לצד שהתקשר עם החברה בעסקה מסויימת עילת תביעה כנגד החברה, העילה תהיה תקפה כנגד החברה וכנגד החברה בלבד.
לכלל כמובן יש חריגים, כך למשל אורגן של החברה כנושא משרה (למשל מנכ"ל דירקטור וכו') עשוי להיתבע ולשאת באחריות אישית בשל מעשים ו/או מחדלים של החברה במקרים מסויימים.
לעיתים יכול צד לעסקה לתבוע את החברה והחברה יכולה לשרשר את התביעה נגדה כלפי עובד ו/או נושא משרה מסויים.
למרות החריגים, הכלל הוא שיש לתבוע את החברה.
ככל שתפקידך היה לחתום על משלוחים שמגיעים וככל שהחברה כיום חדלת פירעון ואינה יכולה לשלם על המשלוחים שקיבלה, לא ניראה שקיימת עילה כלשהי לתבו אותך באופן אישי.
על סמך העובדות שמסרת, נראה לי שאין מה לחשוש מאיומיו של אותו ספק. ככל שיתבע אותך פנה לעו"ד שייצג אותך בהליך.
בברכה,
עו"ד אבירם גולדשטיין
איפרגן גולדשטיין, משרד עורכי דין.
• אין בתוכן האמור משום המלצה, ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי; ואין להסתמך על האמור, לבחינת העניין באופן מעמיק ומקיף מומלץ לפנות לעו"ד לצורך קבלת ייעוץ משפטי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ורו"ח גלעד פינקלשטיין 053-6247704
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר