בחתימת חוזה. על ידי עורך דין שראה בזה השקעה. בחוזה התחייב הנ"ל לשלם את הסכום בתשלומים. בחוזה התחייב לשלם 5000 שקל לחודש.הוא לא עמד בזה ובעל פה הבטיח שאם התשלום יעמוד על 3000 שקל לחודש, הוא יצליח לעמוד בתשלומים. הוא גם היה אמור לקחת את הסטוק מהסטודיו שהייתי אמור לעזוב. אבל הוא לא עשה כן מכל מיני סיבות ותרוצים. לכן נאלצתי להמשיך להשכיר את הסטודיו בסכום של 3000 שקל לחודש למרות שאם היה לוקח את היצירות, יכולתי לעזוב את המקום (מדובר בכמאה יצירות אמנות). אחרי כמה חודשים בגלל שלחצתי עליו הוא לקח אותן סוף סוף.
כאמן אין לי הרבה הכנסות במיוחד שהיצירות אצלו ואין לי את המיגוון שיש בסטוק כדי להתפרנס. הסכום שהוא אמור לתת לי הוא ויטאלי עבורי, אבל זה לא הענין, גם אם הייתי עשיר הוא אמור לשלם את הכסף כל חודש. וכל חודש אני מבלה את הזמן בלהתקשר אליו שילם את מה שמגיע לי.
השאלה איך מטפלים באדם, עורך דין, שחותם חוזה, ומתעלם
אורי שלום,
למיטב ידיעתי גם עו"ד הוא אדם, הוא שווה זכויות ושווה חובות. אכן הידע המשפטי שלו מקנה לו יתרון, וסביר שגם יחסוך עבורו כסף בכל מקרה של התדיינות משפטית.
ואולם עדיין הוא ככל האדם.
להבנתי ערכתם חוזה בכתב בו הוא לא עמד.
לכן ניתן להגיש תביעה לקיום החוזה וקבלת הכספים.
מומלץ לפנות לעו"ד שינסח בעבורך מכתב התראה ושינהל עבורך תביעה בביהמ"ש שיכול ותוגש בסדר דין מקוצר או מהיר.
בברכה,
עו"ד גולדשטיין
איפרגן גולדשטיין, משרד עורכי דין.
• אין בתוכן האמור משום המלצה, ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי; ואין להסתמך על האמור, לבחינת העניין באופן מעמיק ומקיף מומלץ לפנות לעו"ד לצורך קבלת ייעוץ משפטי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ורו"ח גלעד פינקלשטיין 053-6247704
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר