בוקר טוב,
אני לא בטוחה שהגעתי לפורום הנכון, ואשמח אם תוכלו להפנות אותי - לפני כ3 חודשים נרשמתי למכללת הקידמה הצפונית בנהריה, שילמתי מחצית משכר הלימוד במזומן והשאר בצ'קים. את הלימודים הייתי אמורה להתחיל לפני כחודש, הם נידחו והמועד החדש היה אתמול. לפני שבוע קיבלתי SMS שהמכללה מפסיקה את פעילותה בחודש הקרוב, ומאז אף אחד לא עונה לטלפון ואף אחד לא נותן תשובות. ישנן שמועות שהבעלים פשטו את הרגל אך עדיין לא יצאה על כך הצהרה. למי עליי לפנות בכדי לתבוע ולקבל את כספי?
תודה
שלום,
קודם כל רצוי לגשת למקום, בתקווה שתצליחי לקבל מידע נוסף.
המקום לפנות אליו הוא בית משפט השלום
בד"כ מכללות הן מוסדות ללא מטרות רווח שהינם אישיות משפטית הכשרה להיתבע, ככל שהמקום נסגר עקב פירוק המכללה, לא בהכרח תוכלי לגבות את החוב.
לגבי שיקים דחויים שמסרת, ככל שהמכללה נסגרה ולא תוכלי ללמוד בה הרי שמדובר בכשלון תמורה, המקנה לך לבטל שיקים.
ואולם זאת רק במידה והשיקים היו בלתי סחירים וצויין עליהן "למוטב בלבד" בכל מצב אחר אסור לבטל את השיקים מאחר ויתכן שצד שלישי קיבל אותם בתום לב.
מומלץ לפנות לעו"ד לצורך ייעוץ וטיפול בעניין.
בברכה,
אבירם גולדשטיין, עו"ד
איפרגן גולדשטיין, משרד עורכי דין.
• אין בתוכן האמור משום המלצה, ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי; ואין להסתמך על האמור, לבחינת העניין באופן מעמיק ומקיף מומלץ לפנות לעו"ד לצורך קבלת ייעוץ משפטי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ורו"ח גלעד פינקלשטיין 053-6247704
תודה על התגובה המהירה,
לאיזה סוג של עו"ד אני אמורה לפנות? איזה התמחות?
מדובר בתביעה כספית רגילה, לכן סביר שכל עו"ד בתחום האזרחי יתאים לטיפול בתיק.
בברכה,
אבירם גולדשטיין, עו"ד
איפרגן גולדשטיין, משרד עורכי דין.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ורו"ח גלעד פינקלשטיין 053-6247704
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר