שלום
אני לומד ברופין שנה ראשונה חשבונאות וכעת לאחר כחודשיים אני מעוניין להפסיק אך נאמר לי כי לא אוכל לקבל החזר לא מלא ולא חלקי כלומר לאבד 12000 ש"ח האם זה חוקי? האם יש לי איך לא לאבד סכום יקר זה?
יעקב שלום,
לא ניתן לענות לשאלתך באופן ראוי ללא בחינת מלוא העובדות. ואולם מנסיוני אני מניח כי בעת שנרשמת ללימודים חתמת על טופסי הרשמה שונים. טפסים אלו מהווים הסכם (חוזה) בינך לבין המכללהובד"כ כוללים תנאים והתחייבויות שונות לגבי הרשמה, בד"כ מוסדות לימודים נוהגים להבטיח עצמם ומחתימים על מסמך הקובע כי שכר הלימוד לא יושב, או מסמך המפנה לתקנון שקובע כך.
בכל מקרה ככל שלא חתמת על כל התחייבות כזו תוכל לדרוש את כספך חזרה, ואולם גם במצב כזה למעשה קיים חוזה בינך לבין המוסד רק שפרטיו אינם רשומים (חוזה בע"פ) לכן יוכל מוסד הלימודים לתבוע ממך כספים על המקום שהפסיד בעקבות ההסתמכות עליך שבכוונתך ללמוד בו משך 4 שנים.
בקיצור, סביר שכך או כך אינך זכאי לקבל את הכספים ששילמת, אבל יש צורך לבחון את העניין באופן יסודי על כל פרטיו, המצב ישתנה אם למשל המוסד הלימודי לא קיים התחייבות כלשהי שהתחייב כלפיך, דבר שהופך את המוסד למפר החוזה.
לבחינת העניין מומלץ לפנות לעו"ד לצורך קבלת ייעוץ משפטי.
בברכה,
עו"ד אבירם גולדשטיין,
איפרגן גולדשטיין, משרד עורכי דין.
• אין בתוכן האמור משום המלצה, ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי; ואין להסתמך על האמור, לבחינת העניין באופן מעמיק ומקיף מומלץ לפנות לעו"ד לצורך קבלת ייעוץ משפטי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ורו"ח גלעד פינקלשטיין 053-6247704
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר