שלום,
בשנת 2006 הפקדתי את הכסף בקרן גידור בחול המשקיעה בשוק הפורקס דרך נציג בארץ.(בסביבות 20000$). הדיווחים על מצב הכסף יתקבלו פעם ברבעון ושמו של נציג החברה בארץ הופיע בדיווח הרבעוני כ"ברוקר".
ביוני 2009 שלחתי בקשת משיכה לקרן. חתמתי על מסמך משיכה ונאמר לי שייקח לכסף להגיע כרבעון.. לאחר הרבעון התברר לי שבדיוק שרציתי למשוך את הכסף החברה העבירה את הכסף להשקעה בנדלן במקום שוק הפורקס. וכאן מתחילה הסגה.. עד היום לא קיבלתי את הכסף!(שנה וחצי) "כל תקופה נאמר לי שעוד מעט זה מתעכב" "עוד שלושה חודשיים.." "בגלל שהכסף לא נזיל אז זה ייקח זמן עד שימכרו את השטחים ויחלקו את הכסף..." וכו'.
הנציג טוען שאני חתום על מסמך שמאפר לקרן להשקיע בכל אשר היא חפצה..
לאחר עיון בחוזה שחתמתי ראיתי שהחוזה מתחלק לשני חלקים חוזה על שוק הפורקס שעליו אני חתום באמת.(שמקסימום הפסד הוא עד 20% ו 80% נמצאים בביטחון). וחלק נוסף שהיינו נספח דרקוני ששם מפורט מה שהנציג מתאר.(כל עניין ההשקעה כראות עינה של הקרן).
לאחר עיון נוסף בחוזה נדהמתי לגלות שעל הנספח לא אני חתמתי! הוא רשם את שמי בשמי. (על חוזה הפורקס כן חתמתי- אך לא על הנפסח הדרקוני).
יש לציין שאיני חושב שמדובר בנוכל שכן בני משפחה נוספים היו מושקעים בקרן והם קיבלו את כספם חזרה.. אני מעריך שהדברים פשוט הסתבכו..
כיום אני אובד עצות, עדיין דוחים אותי כל הזמן..
אני רוצה לציין שלכל אורך הדרך עבדתי רק מול הנציג בארץ ולא מול החברה (רק לאחרונה הצלחתי ליצור עימם קשר באמצעות פקס).
מה אני יכול לעשות? מה תחום אחריותו של הנציג? האם אני יכול לתבוע אותו על זיוף המסמך? לעורך דין בעל איזה תחום התמחות אני צריך לפנות?
או בקיצור, איך אני מחזיר את הכסף?
לצערי עשיתי טעות איך שהשתחררתי מהצבא בתור ילד..
אשמח לעזרתכם..
תודה!
מוטי שלום,
מהתאור שלך נראה שמעבר לעוולה הנזיקית/ חוזית יש כאן גם עניין פלילי.
לצורך טיפול בעניין ככל שהוא פלילי ניתן לפנות למשטרה שהינה הגוף המוסמך לחקור עניינים מעין אלו.
בעניין האזרחי הרי שככל שחתמו במקומך יש כאן זיוף של חוזה ולכן כמובן שניתן לתבוע.
את פרטי ההתקשרות יש לבחון היטב בכדי להבין מהם זכויותך וחובותך לפי ההסכם.
ככל שנציג החברה פעל מטעמה סביר שהחברה אחראית לכל פעולה שעשה בשמה ולכל מצג שווה שהציג.
לכן ניתן לתבוע גם את החברה וגם את הנציג (יהיה וודאי קל יותר לתבוע את הנציג בארץ).
נראה שיש כאן מצג שווא טעות הטעיה חוסר תום לב וכו'.
כל אלו מהווים פגמים בכריתת בחוזה ועילות לביטולו.
לצורך בחינת מצבך המשפטי מומלץ שתפנה לייעוץ אצל עו"ד.
מדובר בתביעה כספית והתחום המשפטי הוא אזרחי מסחרי (חוזי נזיקי וכו').
בברכה,
עו"ד אבירם גולדשטיין,
איפרגן גולדשטיין, משרד עורכי דין.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ורו"ח גלעד פינקלשטיין 053-6247704
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר