שלום,
אני מרצה ולפני כחצי שנה חתמתי על חוזה מול חברה פרטית שנותנת הרצאות בבתי ספר. חוזה ההתקשרות הוא לשנה אולם הינו חד צדדי כלומר שאני במעמד של פרילנסרית והם יכולים לסיים את החוזה בהתראה מוקדמת "בכל עת".
וכך היה, הפרוייקט שהיה מתוכנן לשנה (לחברה יש הסכם נגדי עם אותה רשות מקומית שכנראה החליטה להוריד את הפרויקט) הסתיים לאחר פחות מחודש.
הבעיה היא שאני מרגישה שהוליכו אותי שולל כלומר ברור לי שהחברה לא סיפרה את האמת, הם הציגו את הפרוייקט כפרויקט שנתי ומה שהם לא סיפרו לי שזה היה כנראה פרויקט ניסיוני מבחינתם עם אופציית יציאה של הרשות מולם, יוצא איפה שביזבזתי לחינם את זמני בימי הכשרות מרובים, בתכנון זמן ופרנסה עתידיים ואני ממש מרגישה שעשו ממני צחוק ושממש רימו אותי.
באופן פורמלי אני יודעת שאין כאן הפרה של ההסכם כי על פיו הם יכולים להודיע מראש בכל עת שהם מפסיקים את עבודתי אבל מצד שני סעיף זה נועד להגן על החברה מפני "מרצים כושלים" וזה גם הרושם שהם עשו, בשום שלב לא עלה על הפרק שיש אופציה שהפרויקט יפול.
האם יש קייס משפטי לתביעה ?
נירית
נירית שלום,
ככל שקיים חוזה המאפשר לחברה לסיים את האפשרות בכל עת התביעה לא תהיה קלה, ואולם כמובן שיש קייס.
להבנתי למרות ההסכמות החוזיות, הרי שהחברה הסתירה ממך פרט מהותי ויסודי להתקשרות, והוא עובדת היותו של הפרוייקט ניסיוני, מדובר בהטעייה מכוונת (או בטעות) ואף הניהול משא ומתן וקיום חוזה בחוסר תום לב תוך יצירת מצג שווא וכו'.
כל אלו מהווים פגמים בכריתה של החוזה, מכאן שהחוזה ניתן לביטול ותוכלי לתבוע את הנזקים שנגרמו לך כתוצאה מההסתמכות או את מניעת הרווח שנגרמה לך כתוצאה מהפסקת ההתקשרות.
בהתאם למידע שמסרת אני בהחלט סבור שיש קייס משפטי לתביעה.
בברכה,
אבירם גולדשטיין, עו"ד
איפרגן גולדשטיין, משרד עורכי דין.
אין בתוכן האמור משום המלצה, ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי; ואין להסתמך על האמור, לבחינת העניין באופן מעמיק ומקיף מומלץ לפנות לעו"ד לצורך קבלת ייעוץ משפטי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ורו"ח גלעד פינקלשטיין 053-6247704
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר