שלום רב
עבדתי בחברה כ-10 שנים בתפקיד מתקין ולאחר מכן כמנהל לוגיסטי (רכש וספקים )
הפעילות העסקית של החברה נמכרה והוחלפו בעלים וח.פ. פעילות החברה עברה למיקום אחר, מכיוון שהייתי בתפקיד מפתח ובעל נסיון טכני רחב רצו להעסיק אותי בחברה החדשה . המשא ומתן ביננו לא עלה יפה והוחלט לפטר אותי (קבלתי פיצויים כדין כולל התראה מוקדמת)
אני מכיר את השוק ,את אופי העבודה ,את המחירים וספקים שונים בחול בארץ ,ולכן החלטתי לפתוח עסק מתחרה בעל אותו אופי עבודה עם מוצרים ושרותים דומים .
אני בתהליך של הקמת אתר אינטרנט ואין ברירה והאתר יראה בעל אותו האופי של החברה שעבדתי בה ,כי העיסוק הוא באותו התחום. התאמצתי לעצב ולשבץ את האתר בצורה ובתמונות שונות, אך אין מנוס וכל עין מבחינה כי שני האתרים עוסקים באותו תחום עבודה שרות ומכירה .
מכיוון שאני רק מתחיל את דרכי העסקית אני מעוניין להמנע עד כמה שיותר מתביעות בכל הקשר .
חשוב לציין שלא חתמתי על אף מסמךכזה או אחר שמחייב אותי להיות נאמן ולא לעסוק בתחום זה .
האם יש עילה לתביעה כלשהי ?
ירון שלום,
באופן עקרוני, במידה שאינך חתום על הסכם סודיות ו/או הגבלת תחרות, הרי שבאפשרותך להקים עסק מתחרה.
הידע והניסיון שצברת הם חלק מהכישורים שלך!
יחד עם זאת מחובתך שלא לפגוע בקניין הרוחני של החברה.
למשל ניתן לעיתים לראות ברשימת הלקוחות של החברה כסוד מסחרי שלה.
חשוב גם לא להציג באתר האינטרנט תמונות שאין לך זכות להציגם ומפרים זכויות יוצרים וכדומה.
בברכה,
אבירם גולדשטיין, עו"ד
איפרגן גולדשטיין, משרד עורכי דין.
אין בתוכן האמור משום המלצה, ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי; ואין להסתמך על האמור, לבחינת העניין באופן מעמיק ומקיף מומלץ לפנות לעו"ד לצורך קבלת ייעוץ משפטי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ורו"ח גלעד פינקלשטיין 053-6247704
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר