אבקש לשאול באם יש לי קשר עם חברת שיווק מוצרים בחול שמעוניינת
לרכוש מוצרים בארץ באופן קבוע ולשווקם בחול ואני יוצר את הקשר בינם לבין היצרן בארץ.האם יש הסכם מקובל של תיווך שעלי להחתים את היצרן בארץ לפני שאני מקשר אותו עם המשווק,או שמספיקה התחייבות במייל של היצרן בארץ שאקבל אחוזים ואלו יסוכמו בהסכם ביננו בעת תהליך המפגש בין כל הצדדים
כיצד עלי לנהוג בכדי שזכויותי לא יפגעו
כפי שאני מבין, החברה בחו"ל מעוניינת לא רק במוצרים של יצרן ספציפי אלא במוצרים שונים מהארץ, והם מעוניינים שאת תבצעי עבורם את מלאכת האיתור והקישור בינם לבין היצרנים, לכן במקרה כזה נהוג לחתום על הסכם עם המשווק בחו"ל שהוא המעוניין בשירותייך.
כמובן שאת יכולה לחתום במקום זאת על הסכם עם היצרן, אך לדעתי לא זו הדרך במקרה כזה, אלא אם את באמת מעוניינת לפתוח שווקים נוספים עבור היצרן מעבר לעיסקה הספציפית המדוברת.
מומלץ בחום לסגור את כל הנושאים לפני תחילת העבודה ולא להשאיר נושאים פתוחים שיסוכמו לאחר סגירת העיסקה. כי לאחר סגירת העיסקה או המפגש בין המשווק לבין היצרן, כוח המיקוח שלך קטן ואת עלולה להפסיד גם את העסקה הנוכחית וגם עסקאות איתור וייבוא נוספות.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ורו"ח גלעד פינקלשטיין 053-6247704
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר