שלום רב
יש אדם שחייב לי סכום של כמה עשרות אלפי שקלים (יש תיק הוצלפ), הוא ברח מהארץ, אבל קיימת חברה פעילה שבה יש לו אחוזים לא מבוטלים. לחברה זו יש נכסים מניבים וכדומה. לפי מה שהבנתי, עיקול על אותם אחוזים לא יעזור לי יותר מדי. האם יש איזושהיא דרך לקשר בין החברה, שמתעתדת למכור נכס השווה מיליונים בקרוב והיא מצליחה כשלעצמה, לבין בעל המניות בה שחייב לי כסף?
תודה על תשובתכם
שלום
ככלל כאשר מדובר בחברה בע"מ, הרי שהחברה הינה אישיות משפטית נפרדת מבעלי מניותיה.
במצב דברים רגיל לא ניתן לייחס חוב של יחיד לחברה בה הוא מחזיק מניות.
כך למשל, לא יעלה על הדעת שחברה שמניותיה נרכשו בבורסה על-ידי פלוני תהיה חייבת בגין חובותיו של אלמוני לצד שלישי כלשהו. הדבר דומה גם כאשר מדובר בחברות פרטיות.
ואולם כמובן שנכסים, רווחים, מניות, אופציות וכל זכות אחרת המגיעים לחייב בשל חלקו בחברה נחשבים לנכסים של החייב.
ככה שניתן לעקל את זכויותיו של החייב בחברה באופן בו הבעלות בזכויות תועבר לנושה.
כל למשל אם לחייב יגיעו דיבידנדים עקב העסקה שהחברה עושה, הרי שניתן יהיה לעקל את זכויותיו.
בברכה,
אבירם גולדשטיין, עו"ד
איפרגן גולדשטיין, משרד עורכי דין.
• אין בתוכן האמור משום המלצה, ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי; ואין להסתמך על האמור, לבחינת העניין באופן מעמיק ומקיף מומלץ לפנות לעו"ד לצורך קבלת ייעוץ משפטי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ורו"ח גלעד פינקלשטיין 053-6247704
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר