בעקבות פשרה בחוב שתבעתי בשלום, מבקש עו"ד הנתבע כי בהסכם הפשרה שיוגש עם הבקשה למחיקת התביעה,יצוין "ללא צו הוצאות" למרות שזה לא היה חלק מהפשרה, מהי משמעות הדרישה?
ראובן שלום,
כאשר שני צדדים מתדיינים בבית המשפט, הרי שעבור כל אחד מהצדדים מדובר בהליך הכרוך בהוצאות מסויימות כגון: אגרת בית משפט, שכר טרחת עו"ד, שכר בטלת עדים וכו'.
המקובל הוא כי הצד אשר בסופו של יום מנצח בהליך זכאי לקבלת החזר בגין ההוצאות שהוציא.
לעיתים מדובר בהוצאות שהוצאו בפועל ולעיתים מדובר בסכום אותו מעריך בית המשפט כהוצאות סבירות באותו העניין.
לעיתים אף פוסק בית המשפט סכום להוצאות ללא קשר לתוצאות ההליך (למשל בו צד מסויים הכחיש דבר שהוכח בנקל וללא סיבה מוצדקת גרם להתמשכות ההליכים).
מכאן, אני מסיק לפי שאלתך שנחתם הסכם מחוץ לכותלי בית המשפט, באופן בו התביעה תמחק, ולכן מבקש עורך הדין שלא ינתן צו חיוב בהוצאות לאף אחד מהצדדים.
המשמעות היא שכל צד יישא בהוצאות של עצמו.
בברכה,
עו"ד אבירם גולדשטיין,
איפרגן גולדשטיין, משרד עורכי דין.
• אין בתוכן האמור משום המלצה, ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי; ואין להסתמך על האמור, לבחינת העניין באופן מעמיק ומקיף מומלץ לפנות לעו"ד לצורך קבלת ייעוץ משפטי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ורו"ח גלעד פינקלשטיין 053-6247704
אבירם תודה. אם הבנתי נכון, הסרת התוספת "ללא צו הוצאות" משאירה בידי זכות לתבוע הוצאות משפט?
שוב שלום,
במידה שהסכם הפשרה נעשה מחוץ לכותלי בית המשפט, ובית המשפט אינו נדרש ליתן פסק דין, אלא שאתה כתובע נדרש למחוק את התובענה בהתאם להסכם. הרי שגם ככה התביעה תמחק ללא צו הוצאות.
במידה שמדובר בהסכם פשרה אשר יוגש לבית המשפט לצורך אישורו כפסק דין, הרי שאישור סכם הפשרה מהווה מעשה בי-דין.
ההסכם למעשה הופך לפסק הדין בתיק. ובמידה שההסכם לא יכלול את התוספת "ללא צו הוצאות" הרי שהשופט יהיה רשאי להטיל הוצאות משפט על כל אחד מהצדדים במידה והצד השני יבקש זאת.
בכל אופן במידה שהנך מיוצג מן הראוי שתפנה לעו"ד המייצג שמכיר את התיק וקרא את הסכם הפשרה לצורך קבלת חוות דעת ממצא בעניין.
בברכה,
אבירם גולדשטיין, עו"ד
איפרגן גולדשטיין, משרד עורכי דין.
• אין בתוכן האמור משום המלצה, ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי; ואין להסתמך על האמור, לבחינת העניין באופן מעמיק ומקיף מומלץ לפנות לעו"ד לצורך קבלת ייעוץ משפטי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ורו"ח גלעד פינקלשטיין 053-6247704
אבירם צר לי שאני נאלץ להוסיף שאלה מחדדת (אני מקוה)
אכן הושג הסכם פשרה מחוץ לכותלי בית המשפט עוד בטרם הוגש כתב הגנה ו/או כל תגובה אחרת. לעומת זאת לי היתה לפחות הוצאה אחת והיא אגרת פתיחה בסכום המכסימלי בשלום. מאידך, מאחר והנתבע הסכים להסרת הפיסקה,האם הנסיבות נותנות לו זכות (שכנגד) לתבוע הוצ'.
בתהליך (כרגע) מיצגים הצדדים את עצמם ללא עו"ד.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר