שלום רב
לפני כחודש רשמנו את בתנו לגן פרטי בעיר. בתי הינה בת שנתיים ושבעה חודשים ורשמנו אותה לקבוצה של גיל שנתיים עד שלוש. בעת ההרשמה נאמר לנו שיהיו ילדים גדולים ממנה וקטנים ממנה. חתמנו על חוזה ונתנו צ'קים לכל השנה.
לפני כשבועיים נודע לנו כי כל הילדים בקבוצה קטנים ממנה והיא הילדה הגדולה ביותר. עניין זה משמעותי לנו מאוד ופנינו לבעלת הגן. אמרנו כי אנחנו לא רוצים שתהיה בקבוצה בה כל הילדים קטנים ממנה משיקולים שונים אותם הסברנו. בעלת הגן חזרה על אמירתה כי בתנו תיהיה ב"אמצע" מבחינת הגיל. ימיים לפני תחילת שנת הלימודים בעת אסיפת הורים, התברר כי אכן בתנו היא הילדה הגגדולה ביותר בקבוצה. חשוב לציין כי רוב הילדים בגן ממשיכים משנה קודמת על כן הגננת ידע את הגילאים שלהם. כיוון שעניין זה חשוב לנו מאוד נאלצנו לבטל את הרשמתה ולצאת ביום האחרון של הקיץ לחיפוש אחרי גן אחר. בעלת הגן גבתה מאיתנו את הצ'ק הראשון בטענה כי על פי החוזה, ביטול מחייב אותנו בחודש אחד. שאלתי היא: האם יש מקום לתבוע החזר של התשלום בטענה כי הרישום לגן (וחתימת החוזה) נעשה על סמך מידע כוזב אותו הגננת ידע. תודה על תשובתכם.
שלום רב,
בהתאם לדיני החוזים החלים בישראל, על צד לחוזה לנהוג בדרך מקובלת ובתום לב בעת המשא ומתן לכריתתו של חוזה. כמו כן חייבים הצדדים לקיים את החוזה בדרך מקובלת ובתום לב.
כאשר צד לחוזה מציג מצג שווא הרי שלמעשה לא עמד בחובת תום הלב הנדרשת. כמו כן ניתן יהיה לטעון כנגד תוקפו של החוזה בשל פגמים שנפלו בכריתתו כגון טעות ו/או הטעייה.
שהרי אם הציגו בפניכם מצג לפיו בתכם לא תהיה הילדה הגדולה ביותר בגן וזאת תוך מודעות ברורה כי בתכם דווקא תהיה הילדה הגדולה ביותר הרי שהטעו אתכם הטעיה מכוונת ונהגו בחוסר תום לב.
כמו כן, במקרה של הפרת החוזה באופן יסודי ע"י הצד השני, הרי שקמה לצד הנפגע עילה לביטול החוזה בדרך של הודעה לצד השני על ביטול החוזה.
לאחר ביטולו של חוזה הרי שהביטול גורר השבה.
לכן הנני סבור במידה שהצד השני הוא זה שהפר את החוזה הפרה יסודית (הפרה יסודית היא הפרה שהן מבחינה אובייקטיבית והן מבחינה סובייקטיבית לא הייתם מתקשרים בחוזה מלכתחילה אילו הייתם יודעים על ההפרה הזו מראש), הרי שהנכם זכאים להחזר הכספים ששולמו.
לא זאת בלבד ככל שהצד השני הפר את המוסכם באופן חד צדדי, דבר שאילץ אתכם לחפש גן אחר ברגע האחרון כאשר כבר לא היה מקום ברוב המקומות הרי שיתכן והנכם זכאים גם לפיצויים בגין עגמת הנפש, ההוצאות והנזקים שנגרמו לכם.
מכל האמור הנני סביר כי אכן יש מקום לתבוע את החזר התשלום ואף פיצוי בגין נזקכם ככל שקיימים (ניתן להגיש תביעה בבית המשפט לתביעות קטנות שם ההליך מהיר ואין צורך בעורכי דין).
לצורך מידע מקיף ופרטני בעניינכם רצוי לפנות לעו"ד שיבחן את החוזה והנסיבות סביבו ויוכל לייעץ ולתת לכם חוו"ד מקיפה ומעמיקה בעניין.
בברכה,
עו"ד אבירם גולדשטיין,
איפרגן גולדשטיין, משרד עורכי דין.
• אין בתוכן האמור משום המלצה, ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי; ואין להסתמך על האמור, לבחינת העניין באופן מעמיק ומקיף מומלץ לפנות לעו"ד לצורך קבלת ייעוץ משפטי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ורו"ח גלעד פינקלשטיין 053-6247704
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר